Smutný příběh fotbalisty Hlouška: Měl být nový Nedvěd, ničila ho zranění. Teď dluží miliony!

Před lety za něj pražská Slavia vysázela na stůl 25 milionů korun a mluvilo se o něm jako o budoucí hvězdě reprezentace. Někteří ho dokonce srovnávali s legendárním Pavlem Nedvědem. Fotbalový záložník Adam Hloušek (34) byl stejně jako „Grande Paolo“ odjakživa velký dříč. I přestože ho trápily vážné zdravotní problémy, udělal kariéru, o které mnozí jen sní. Válel v Německu a nastupoval za nejlepší tuzemské mančafty. Nyní je ale nezvěstný a sám na sebe podal insolvenční návrh. Hloušek má dlužit 20 milionů korun. V kuloárech se ale mluví o mnohem vyšší sumě. Fotbalová veřejnost tak sleduje další smutný příběh borce, který doplatil na svou finanční negramotnost.

„Teď ani nevím, kde Hloušek je. Jestli na marodce, nebo v Brazílii na pláži. Od té doby ho někdo hledá, a já to nejsem. Touto cestou ho pozdravuji,“ uvedl v sobotu po zápase se Spartou trenér Zlína Pavel Vrba.

Krátce poté se v médiích začaly šířit zprávy, že je Hloušek nezvěstný a dostal se do obrovského průšvihu. Sportovec, který si fotbalem vydělal obrovské peníze, si měl nasekat dluhy ve výši 20 milionů korun a v zastoupení svých právníků na sebe podal insolvenční návrh.

Hloušek si měl půjčovat nemalé částky od svých bývalých spoluhráčů. Podle webu iSport.cz mu přes 7,6 milionu korun půjčil sparťanský obránce Ondřej Čelůstka, více než 330 tisíc zase vymámil z útočníka Bohemians 1905 Tomáše Necida.

Přes 5 milionů korun, konkrétně 224 tisíc eur, mu podle dostupných zdrojů půjčil i Kasper Hämäläinen, finský záložník, který v minulosti působil v Jablonci a s Hlouškem hrál za polskou Legii Varšava. Desetitisícové částky český fotbalista dluží i ostatním sportovcům. Mezi věřiteli jsou ale také bankovní i nebankovní společnosti.

Adam Hloušek měl být hvězdou Zlína.

Na co přesně si fotbalista půjčoval, se zatím neví. V kuloárech se ale spekuluje o tom, že ve skutečnosti Hloušek lítá v ještě větším maléru a jeho dluhy jsou výrazně větší, než bývalý hráč Jablonce či pražské Slavie oficiálně přiznal. Ve Zlíně, kde Hloušek pobíral měsíčně necelých 100 tisíc korun, už s bývalým reprezentantem nepočítají a „zmrazili“ mu smlouvu.

Měl být novým Nedvědem, Slavia za něj vysolila balík!

Fotbalová veřejnost se podivuje nad tím, jak se fotbalista, který si během zhruba patnáctileté profesionální kariéry vydělal desítky milionů, dokázal dostat do takových problémů.

Coby teenager platil Adam Hloušek za velký talent českého fotbalu. Někteří ho přirovnávali k legendárnímu Pavlu Nedvědovi. V roce 2009 za něj pražská Slavia vysázela 25 milionů korun. Na tehdejší poměry se jednalo o mimořádnou sumu.

Slavia za Hlouška vysázela před lety 25 milionů korun. Na tehdejší poměry šlo o mimořádnou sumu.

Hloušek se ve Slavii velmi rychle zařadil mezi největší opory. Vynikal rychlostí, skvělou levačkou a tahem na branku. Zářil hlavně v evropských pohárech.

Všichni fanoušci sešívaných si dodnes pamatují, jak před lety „větral“ obranu španělské Valencie, která byla složená z hvězdných borců. Hlouška měl tehdy na starost portugalský bek Miguel, který měl co dělat, aby „rychlíka“ uhlídal.

„Teď už víme, co dokáže,“ řekl o Hlouškovi tehdejší kouč Valencie Unai Emery.

Adam Hloušek v dobách, kdy válel za pražskou Slavii.

Krátkovlasému záložníkovi pak všichni experti po právu věštili snovou budoucnost a přestup do zahraničí. V únoru roku 2010 si ale Hloušek přetrhl vazy v koleni a to ho hodně pozastavilo v rozletu. Dlouhou dobu se dával dohromady, i tak ale udělal skvělou kariéru, kterou mu mnozí mohou závidět.

I přes další vážné zdravotní problémy válel dlouhé roky v Německu za tradiční kluby jako Kaiserslautern, Norimberk či Stuttgart. Fotbalem si vydělával také v polské Legii, zahrál si za plzeňskou Viktorii a před rokem se v tichosti vrátil do nejvyšší české soutěže.

Adam Hloušek hrál dlouhé roky v Německu.

Měl se stát hlavní hvězdou Zlína. Odhodlaně prohlašoval, že nepřišel na Moravu jen dohrát svou bohatou kariéru, ale byl hladový po úspěších.

Za zlínský klub ale nastoupil jen k devíti zápasům a místo výkonů se řeší, jak se dostal do dluhové propasti, z níž pravděpodobně už není úniku.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:23 čtvrtek 29. června 2023. Anketa je uzavřena.

  • 54
  • 14
  • 11
  • 7
  • 5
  • 2