Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Černá kronika
  • Jen pro muže
  • Virál
  • Sport
  • Video
  • Telebrity
  • Tipy na dárky
  • jít naiDNES.cz

    Proč je dutá lžíce u McFlurry a co je v nugetách? 10 odpovědí pro zákazníky Mekáče

    Je káva fair trade? Proč je lžička k McFlurry hranatá a co je v legendárním Big Macu? To vše patří mezi nejčastější otázky, na které odpovídá nejslavnější fastfood McDonalds | foto: koláž Expres.cz

    Do „Mekáče“ chodí čas od času asi každý. A mnoho zákazníků přemýšlí nad řadou věcí ohledně chodu sítě restaurací, nebo o samotných pokrmech, které jsou zde k dostání. Přinášíme vám ty nejzajímavější otázky, které zákazníkům leží na srdci!

    Restaurace McDonald’s zřídila internetovou platformu „Na rovinu“, která slouží jako místo, kde je možné položit provozovateli jakoukoli otázku a dostat na ni odpověď. Na co všechno se zvědaví zákazníci ptali?

    1. Co přesně obsahují Chickem McNuggets?

    Z nějakého důvodu se nejvíce tazatelů nejvíce zajímá právě o kuřecí nugetky a jejich složení. Odpověď výrobce zní: „Chicken McNuggets obsahují hrubě mletá kuřecí prsa obalená v těstíčku, které tvoří voda, rostlinný olej, pšeničná mouka, kukuřičná mouka, škrob, modifikovaný škrob, strouhanka, sůl, pšeničná krupice, přírodní aroma, kypřicí látky, pšeničný lepek, koření, cukr a dextróza.“

    2. K čemu slouží dutá lžíce u zmrzliny McFlurry?

    Také vám ta lžíce připadá divná? Odpověď McDonaldu je následovná: „Naše speciální lžíce slouží jako nástavec pro míchání McFlurry – toto opatření nám pomáhá garantovat nekompromisní hygienickou úroveň přípravy a navíc všechna zmrzlina zůstane v kelímku.“ Jste z toho nyní moudřejší? My si nejsme zcela jistí...

    3. Jak vznikl název zmrzliny McFlurry?

    „Jak jsme vypátrali, dnes tak oblíbený McFlurry poprvé představil kanadský McDonald’s v roce 1997. Jeho název je odvozený od anglického slova flurry, což znamená prudký závan větru. I proto kanaďané přezdívají McFlurry „sweet storm“, neboli sladká bouře. Odkazují tak na živelnou reakci, kterou v ústech rozpoutá kombinace lahodné studené zmrzliny a speciálních sladkých příchutí.“

    4. Plánujete v budoucnu dovážku do domu?

    Mnozí by jí uvítali, ale provozovatel restaurace tou představou příliš nadšený není. „Kromě chuti je pro nás nejdůležitější také kvalita. Představa, že bychom servírovali jídla zákazníkům přímo domů, je sice lákavá, ovšem přes naše standardy, jak se říká, zatím vlak nepojede. Podle nich nesmějí sendviče na svého zákazníka čekat déle než 10 minut, u hranolek je to dokonce jen 7 minut. Pokud nenajdeme cestu, jak zaručit maximální čerstvost a nezávadnost rozvážených jídel, tuto službu nabízet nebudeme,“ odpověděl na otázku.

    5. Proč má stejný výrobek v některých provozovnách vyšší cenu?

    Taky už jste na to narazili? Nejde o zásadní cenové rozdíly, ale překvapí to. Zde je důvod! „Restaurace, která má vyšší cenu, je franšízingová, to znamená provozovaná soukromníkem pod licencí McDonald’s. Tito soukromníci mohou ceny ve svých restauracích, oproti cenám doporučeným, upravovat. Zrovna tak mohou připravovat třeba i své vlastní promo akce. Co do kvality prodávaného jídla jsou to ale samozřejmě plnohodnotní členové naší rodiny.“

    6. Kdo vymyslel Happy Meal?

    „Úplně původním autorem ideje dětského menu je Yolanda Fernández de Cofiño, která svému manželovi pomáhala řídit McDonald’s v Guatemale. Její nabídka pro nejmenší strávníky sestávala z Hamburgeru, malých hranolek a malého McSundae zmrzlinového dezertu. Tento koncept upoutal pozornost vedení v Chicagu, které jej předalo dál Bobu Bernsteinovi.“

    7. Je káva v McDonaldu fairtrade?

    „Všechna káva v restauracích McDonald’s má certifikát Rainforest Alliance, který garantuje, že je pěstována na plantážích, které nepoškozují životní prostředí a kde farmáři žijí a pracují v důstojných podmínkách. Je to tedy opravdu férové kafe, jen s jiným označením.“

    8. Jaká je průměrná denní návštěvnost restaurace?

    Každý den restaurace McDonald’s navštíví zhruba 168 900 zákazníků.

    9. Mohou zaměstnanci sníst potraviny, které již nesplňují časový limit pro prodej?

    „Časový limit, dokdy se připravené sendviče musejí dostat ke strávníkům, je deset minut. K našim zaměstnancům přistupujeme se stejným respektem jako k našim zákazníkům, proto i pro ně platí, že po uplynutí deseti minut by sendviče neměli konzumovat. Zároveň musíme zdůraznit, že jídla připravujeme podle aktuální poptávky, takže odpadu máme opravdu minimum.“

    10. Který produkt je nejvíce kalorický?

    „Nejvydatnější je rozhodně sandvič Big Tasty Bacon, který má 890 kilokalorií.“

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:02 sobota 27. května 2017. Anketa je uzavřena.

    • Super
      61
    • Cože
      19
    • Tvl
      17
    • Sladký
      16
    • Trapas
      15
    • Haha
      12