V kulinářské soutěži MasterChef opět úřaduje rakovina. Ještě před začátkem soutěže se s ní úspěšně popraly Denisa a Mona, naopak boj se zákeřnou nemocí teď čeká sedmatřicetiletého sympaťáka Pavla, který se při castingu blýskl natolik, že ho porotci poslali rovnou do finálové šestnáctky. Jan Punčochář dokonce jeho holuba na víně označil za jednoho z deseti nejlepších, které kdy jedl.
Pavel sice poměrně brzy z MasterChefa vypadl, soutěž ale jeho kuchařskou kariéru vystřelila vzhůru. Společně s kamarádem, zkušeným šéfkuchařem, si v pražských Stodůlkách otevřel bistro a minimálně mezi místními slaví s konceptem jídel ze sezonních potravin úspěch.
Práci teď ale Pavel bude muset odložit na druhou kolej. S rakovinou bojoval už před pěti lety, teď se mu nemoc bohužel vrátila.
„Jedná se o rakovinu štítné žlázy. Prošel jsem si tím před pěti lety, kdy mi štítnou žlázu odebrali, a teď se to vrátilo,“ popsal Pavel televizi Nova. Na svůj zdravotní stav se ovšem dívá s optimismem a o rakovině štítné žlázy dokonce říká, že jde o „to nejlepší z nejhoršího“.
„Příznaky jsem žádné neměl. Já se moc nesleduju, ale manželka mě upozornila na to, že mám na krku bouli asi pět centimetrů velikou. Nejdřív jsme si všichni mysleli, že je to lymfom, což by bylo asi horší. Nakonec se poté, co mi odebrali vzorek (tím, že krev byla v pořádku), zjistilo, že se jedná o papilární karcinom štítné žlázy,“ popsal, jak na rakovinu před pěti lety přišel.
Pavla v následujících dnech čeká operace, během níž mu doktoři vyříznou rakovinou napadené uzliny. I přesto z něj ale čiší optimismus, zejména proto, že by ho nemoc neměla nijak více omezovat.
„Tahle nemoc nemá asi žádné omezení, nebo má, ale je to hlavně o tom, že je člověk unavený, může přibrat nebo naopak shodit. Ta štítná žláza má vliv na hodně věcí, ale dneska už existují prášky a dá se to hodně spravit. Jak jsem to procítil já, tak vlastně člověku nic není. Nevypadávají vlasy, nedotýká se to žádným způsobem zdravotního stavu člověka,“ popisuje Pavel.
Fotogalerie |