„Dámy a pánové, naše malá večeře v Montrealu. Jedu simultánně na čtyřech frontách!“ pochlubila se Lucie Vondráčková z kanadského Montrealu. Sama bez mučení přiznala, že tomu vždycky tak nebylo.
„Ještě před deseti lety bych nevěřila, že je to v mém případě možné...,“ nechala se slyšet zpěvačka, která je na sebe náležitě pyšná, a hned dodala, že jí u sporáku nikdo nepomáhal.
„Bez asistence kohokoli. Dobrou chuť, jestli právě obědváte,“ popřála Vondráčková závěrem a jejím fanouškům se okamžitě začaly sbíhat sliny.
Na plotně stály hned čtyři hrnce. V jednom probublával vařený květák, v jiném příloha, nechyběly ani kusy pořádné flákoty, i když v Lucčině životě bývaly doby, kdy se masu vyhýbala obloukem a dávala přednost naklíčené pšenici. Vedle oblíbené pěnice by i tolik vychvalovaná kuchařka Nigella Lawson zbledla závistí...
Zpěvačka evidentně dává přednost vlastním nebo rodinnými příslušníky ověřeným receptům a na hotovky nebo polotovary ji moc neužije. Snad také už stihla vyzkoušet některou z kanadských specialit, například poutine – smažené hranolky s omáčkou gravy posypané tvarohovým sýrem. Lívance s javorovým sirupem už synům určitě dělala několikrát.
Fotogalerie |