Nakrmit chudé a zamezit plýtvání. To je cíl Minu Pauline, majitelky restaurace Pappadavada v indickém městě Kóčin.
Fotogalerie |
Jednou totiž přes ulici viděla ženu bez domova, jak vybírá jídlo z popelnice. Našla ho tam spousty, nicméně Pauline se zdálo velmi smutné, že musí bezdomovkyně potravu lovit mezi odpadky. A tak přišla s vlastním nápadem.
Před svůj podnik umístila lednici, která je 24 hodin denně otevřená a přístupná. Ona sama do ní denně dává všechno jídlo, které se nesnědlo. Jinak by se vyhodilo.
Takhle se ale můžou potřební najíst zcela zdarma.
Sama Pauline do chladničky denně ukládá zhruba osmdesát porcí jídla, přispět mohou ale i kolemjdoucí.
„Mě to nestojí ani korunu navíc a je to dobrý skutek, takhle to má být,“ pochvaluje svůj výmysl podnikatelka.
A je na čase, aby si z ní příklad vzal každý další!
Video: Samoobslužná lednice na zbylé jídlo je populární