Tatranka v trojobalu, aneb dezert, který se velice hodí na dětskou párty. Aspoň toto autor receptu hrdě prohlašuje. My si ale nejsme jisti, zda by se něco takového mělo podávat budoucnosti českého národa - ještě by si na takové kuchyňské neplechy mohla zvyknout!
Originální receptura z webu www.tradicnirecepty.cz zní následovně: „Vezmeme tatranky a obalíme je jako klasický řízek v trojobalu. Poté je opečeme na pánvi do zlatova. Nejlepší jsou čokoládové. Takto upravené tatranky podáváme ozdobené ovocem, buď čerstvým nebo kompotovaným. Pak ozdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou. Je to výborné na dětskou party.“
V redakci jsme neváhali a rozhodli jsme se tuto zaručenou delikatesu uklohnit za vás. Výsledek?
Nutno říct, že potíže způsobila už příprava. Onen oblíbený český trojobal totiž na sušence vůbec nedrží a navíc se čokoládová náplň při smažení roztéká, takže se celý obsah pánve připaluje. Po překonání tohoto problému je nutno uznat, že „delikatesa“ vypadá dost nevábně a všudypřítomný pach spáleniny naznačuje, že to rozhodně není jídlo, které byste chtěli dávat dětem.
Hned poté jsme přistoupili k ochutnávce, ačkoli to stálo velké sebezapření. Abychom byli spravedliví, vypadá to mnohem hůř, než to chutná. Pravděpodobně nebudete po prvním soustu odbíhat na toaletu, ale o pochutnání si také nemůže být řeč.
Mastná strouhanka je hned to první, čeho si všimnete. Další výraznou chutí je pak připálená a lehce rozteklá čokoláda. Celý výsledný produkt je bohužel nacucaný olejem.
Pokud by se podařilo odstranit připálení, například použitím fritézy místo pánve, možná by vzniklo něco, co by v umaštěném kiosku na nádraží slavilo úspěch, ačkoli o prospěšnosti takové pochutiny nemůže být ani řeč. Takhle však tatranka v trojobalu stále zůstává v kategorii „tohle doma nezkoušejte“.
Fotogalerie |