Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Stačí jeden Matjes a máte splněnu dávku Omega 3 na celý týden! | foto: Fotokredit PRsoup

Není ‚Matjes’ jako ‚Mates’

Holandská ryba Matjes, neboli panenský sleď, je neuvěřitelně populární v zemích jako Belgie, Holandsko, Francie a Německo, kde se každoročně konají Matjes Festivaly. Tyto festivaly nás inspirovaly k pořádání minieventů Matjes Days zaměřených na tento velmi zdravý produkt a které se budou konat několikrát ročně.

Matjes, speciální ryba s příběhem sahajícím až do 15. století v Holandsku, je představována jako „skutečná tajná zbraň pro naše zdraví“, nabízející bohatý zdroj Omega 3 mastných kyselin, selenu, vitamínů B12 a B3, železa a vitamínu D. Stačí jeden Matjes a máte splněnu dávku Omega 3 na celý týden!

Stačí jeden Matjes a máte splněnu dávku Omega 3 na celý týden!

Matjes Dny mají za cíl představit české veřejnosti, že není matjes jako „mates“. „Matesy už na českém trhu známe. Bohužel je mnozí mají spojené s přehnanou slaností a nakládané v různých nálevech. Věřte, že pravý Matjes chutná úplně jinak a je, úplně bez přehánění, skutečně lahodný! Na našem trhu totiž dost často vůbec nejde o pravé matjesy, nýbrž produkty, které se snaží simulovat jejich chuť a texturu. Často jsou to obyčejné sledě (nebo dokonce úplně jiné ryby), kterým bylo odstraněno mlíčí a jikry a byly naložené do oleje nebo jiných marinád, aby získaly podobnou konzistenci a chuťové vlastnosti.“ říká organizátorka eventu Len Le Feuvre. „I přesto, že tyto imitace mohou být chutné, chybí jim jemnost a tučnost, a tudíž i ten extra zdravotní přínos, které jsou zcela charakteristické u pravých matjesů. Nejednou se také na obalu setkáte s označením „ryba à la matjes“ nebo „ryba à la sleď. No a proto Matjes Dny. Chceme dát lidem příležitost ochutnat skutečného matjese. Jsem si naprosto jistá, že budou jeho chutí velmi příjemně překvapeni. Jen se musí oprostit od myšlenky, že je to běžný slaneček.“. dodává Len Le Feuvre.

Sledujte sociální sítě www.instagram.com/hopifishhub/ a stránky festivalu a zjistěte jaké restaurace budou přibývat. Vše naleznete na stránkách matjesdays.cz kde si můžete zcela zdarma stáhnout voucher 1+1 porce zdarma. Zároveň tam najdete informace o tom jak poznat pravého matjese od imitací nebo obyčejných sleďů, recepty a další zajímavosti. Na webových stránkách intenzivně pracujeme a budou aktivní velmi brzy.

Stačí jeden Matjes a máte splněnu dávku Omega 3 na celý týden!

Inspirujte se pár recepty, které jsme si připravili:

Caesar salát s holandským matjesem

Ingredience

2 filety matjesa (1ks), 1 vejce na tvrdo, 1 filet sardele/ančovičky, 2 plátky sendvičového chleba, okraje odstraněny, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce majonézy, Římský salát, nakrájený na plátky, Červená cibule, nakrájená nadrobno, 3 lžíce parmazánu, nastrouhaného nahrubo

Postup

Chléb nakrájíme na malé kostičky a pokapeme 1 lžící olivového oleje. Na pánvi opečte kostky chleba do křupava. Posypte solí a krutony položte na talíř. Vejce oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Filety sardele nakrájíme a pomocí malé metly vmícháme citronovou šťávu, zbývající 3 lžíce olivového oleje a majonézu do hladka. Dochuťte solí a pepřem.

Salát natrhejte a rozložte na talíře a ozdobte cibulí. Každý salát položte filet z matjes. Salát pokapejte dresinkem a posypte krutony a parmazánem.

Stačí jeden Matjes a máte splněnu dávku Omega 3 na celý týden!

Klubový sendvič s matjesem a avokádem

Ingredience

3 sleďové kroužky, 12 plátků tmavého celozrnného chleba, Guacamole, Avokádo, nakrájené na plátky, Šťáva s půlky citronu, 1 malá červená řepa, vařená, 2 lžíce pažitky, nasekané nadrobno, Sůl a čerstvě mletý černý pepř, 50 g rukoly

Postup

Rozdelte matjes na 2 půlky a nakrájejte šikmo na cca 4 cm kousky. Plátky chleba opečte s trochou olivového oleje na kontaktním grilu nebo na pánvi. Uvařenou červenou řepu (očištěnou a oloupanou) nakrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme trochou citronové šťávy. Poté smíchejte quacamole, pažitku a 1 lžíci citronové šťávy. Sůl a pepř na dochucení. Opečené plátky chleba potřete směsí quacamole. Pak rukolu namažte na 8 plátků chleba a navrch dejte sleď, plátky avokáda a tenké plátky červené řepy. Rozložte sendviče na talíře, položte 2 krajíce chleba na sebe. Umístěte poslední plátky s quacamole namazanou stranou dolů na vršek klubových sendvičů jako „víčko“. Nakonec klubové sendviče nakrájejte šikmo na 2 šikmé poloviny. Dobrou chuť!

Matjes rolka s červenou cibulkou a červenou řepou

Ingredience

2 filety z matjes, 2 bagetky nebo jiné měkké pečivo, 50 g polníčku, 1 červená cibule, ½ syrové červené řepy, velmi tenké plátky, 3 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce majonézy, 1 polévková lžíce pálivé hořčice, 1 až 2 lžíce červeného vinného octa, Sůl a pepř

Postup

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vložíme do mísy s 1 až 2 lžícemi červeného vinného octa. To samé uděláme se syrovou červenou řepou v jiné misce. Nechte louhovat (můžete i den předem, ale minimálně 10 minut).

Jako pečivo použijte jakékoliv měkké pečivo, ne křupavé. Bagetku rozkrojte a pořádně rozevřete. Dresink – smíchejte majonézu s hořcicí a octem, dochuťte solí a pepřem. Potřete pečivo dresinkem. Poté do bagetky naskládejte polníček, plátky červené řepy a filety z matjes.

Na matjes položte nakládanou cibuli a pokapejte ji zbytkem dresinku.

Stačí jeden Matjes a máte splněnu dávku Omega 3 na celý týden!

Matjes tatarák s mangem a wasabi krémem

Ingredience

4 filety z holandských matjes, ½ manga, 1 limetka, 1 polévková lžíce olivového oleje, Sůl a čerstvě mletý pepř, 3 stonky kopru, 50 g creme fraiche/zakysaná smetana, 1 lžička wasabi, 1 polévková lžíce jablečného džusu, Špetka cukru, Červená paprika

Postup

Matjes nakrájíte na malé kostičky a dáte do mísy. Mango oloupete, vyjmete pecku a jednu polovinu dáte stranou. Druhou polovinu – kromě většího kusu na ozdobu – nakrájíte na jemné kostičky a přidáte k matjes. Nastrouhejte kůru z poloviny limetky a přidejte do směsi matjes a manga. Limetku rozkrojte na polovinu a do směsi přidejte tři kapky limetkové štávy. Vše smíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem. Nakonec přidejte lžíci kopru bez stonku a vmíchejte ji do tataráku. Nyní smíchejte creme fraiche s jablečným džusem a wasabi pastou. Dochutíme solí a špetkou cukru. Polovinu matjesového tataráku položte na talíř pomocí servírovacího kroužku (nebo stěny jogurtového kelímku). Na jednu stranu talíře položte pět kopečků wasabi krému. Na druhé straně položte dva měsíčky manga. Vše posypeme nahrubou nastrouhanou červenou paprikou.

Komentáře