Představujeme vám rum ze Síně slávy

Zacapa je výjimečným ultra prémiovým rumem z Guatemaly, který byl po pětinásobném vítězství Zacapa Centenario 23 na International Rum Festival uveden do Síně slávy této prestižní soutěže.

Stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro kategorii prémiových rumů, kterou pomohl vybudovat. Zacapa reprezentuje jedinečné snoubení mayské kultury, výrobního postupu a mistrovské práce master blenderky Loreny Vásquez.

Zacapa Centenario 23 vlajková loď mezi rumy, skutečný trendsetter. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez. Během zrání je Zacapa postupně uložena do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po oloroso sherry a po sherry Pedro Ximénez. V průběhu zrání je blendována se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6–23 let.

Externí obrázek

Po opakovaném vítězství na International Rum Festival byl Ron Zacapa Centenario v roce 2002 uveden do Síně slávy této prestižní soutěže a stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy.

Ron Zacapa Centenario XO je směsí rumů destilovaných z nejsladších šťáv panenského medu z cukrové třtiny. Rumy zrají po dobu šesti až třiadvaceti let v systému solera v guatemalských horách 2300 metrů nad mořem. Použité sudy dříve obsahovaly robustní bourbony, jemná sherry a vína odrůdy Pedro Ximénez. Na závěr se Zacapa XO na další dva roky ukládá do 250litrových sudů z francouzského dubu, v nichž předtím zrály koňaky. To vše pod dohledem nejslavnější master blenderky Loreny Vásquez.

Externí obrázek

Ve vůni se projevují tóny dřeva, karamelu, pražených ořechů, marcipánu a pomerančové kůry. Chuť je komplexní s tóny višní v čokoládě, sušeného ovoce, hřebíčku a vanilky.

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
14818
2491