Hra s chutěmi

Esquire uvádí Chivas Regal

SÉRIE ZÁŽITKOVÝCH WORKSHOPŮ THE BLEND ZNAČKY CHIVAS REGAL, UMOŽŇUJÍCÍCH NAHLÉDNOUT DO SVĚTA UMĚNÍ MÍCHÁNÍ SKOTSKÉ WHISKY, SE OD PODZIMU VRACÍ DO PŘEDNÍCH BARŮ A RESTAURACÍ.

V barech a restauracích celé republiky se mohou zájemci zúčastnit pozoruhodných workshopů, poodhalujících jedno z největších umění světa. Celosvětově proslulá skotská whisky Chivas Regal stála u zrodu kategorie luxusních whisky a je právem považována za ikonu v odvětví míchaných whisky pro svoji výjimečnou chuť a jedinečný styl. Workshop The Blend odkrývá bohatou historii, výrobní procesy, a zejména lidský um tzv. master blenderů stojících za celosvětovým úspěchem whisky Chivas. Blendování neboli míchání whisky je sofistikovaný proces, při kterém master blender míchá obilné a single malt whisky tak, aby jednotlivé komponenty byly v dokonalém souladu. Tento um se předává z generace na generaci, ale jsou to hlavně celoživotní zkušenosti, dokonale vyvinuté čichové smysly i absolutní znalost jednotlivých whisky z různých oblastí Skotska, díky nimž master blender vytvoří míchanou whisky konzistentních vlastností, chuti a té nejvyšší kvality.

Externí obrázek

Vyzkoušet si toto neobvyklé řemeslo si v rámci workshopu může každý. Průvodcem zájemců je celým procesem jeden z největších znalců a odborníků na whisky u nás – Zdeněk Kortiš. Během večera se klienti seznámí s výrobou a historií blended whisky, ale také ochutnají osm druhů whisky a namíchají si vzorek vlastního blendu pro svoje potěšení. Workshop je určený jak pro muže, tak pro ženy.

Večer zahajuje welcome drink a občerstvení v ostrovním stylu, perfektně se hodící k párování s whisky. Ambasador společnosti Jan Becher – Pernod Ricard Zdeněk Kortiš nejprve hosty stručně provede historií skotské whisky, zasvětí je do rozdílů mezi grain a single malt whisky, do jejich výroby, chuťových profilů a rolí, které hrají v procesu blendování. Následuje řízený tasting blendovacího portfolia zahrnující grain a single malt whisky, nově rozšířené o Aberlour a’Bunadh v sudové síle nebo The Glenlivet Nadurra First Fill Selection. K získání porovnání pro následné blendování hosté ochutnají také whisky Chivas Regal včetně prémiové Chivas 18. Nově nabité znalosti aromat, textur a chutí jsou základem pro namíchání své vlastní unikátní whisky v množství 150 ml, kterou si každý s razítkem a pečetí Zdeňka Kortiše odnese domů.

Po dokonalém seznámení s jednotlivými druhy whisky, kdy jsou hosté zasvěcení do rozeznávání rozdílů mezi grain a single malt whisky a kdy se dozvědí tajemství jejich výroby, chuťových profilů a rolí, které hrají v procesu blendování, dostanou sami možnost namíchat si svůj vlastní blend.

Po dokonalém seznámení s jednotlivými druhy whisky, kdy jsou hosté zasvěcení do rozeznávání rozdílů mezi grain a single malt whisky a kdy se dozvědí tajemství jejich výroby, chuťových profilů a rolí, které hrají v procesu blendování, dostanou sami možnost namíchat si svůj vlastní blend.

Pro účastníky workshopů se nově otevírá ještě jedna zajímavá možnost: Během večera dostanou příležitost zakoupit si speciální gravírované láhve z portfolia Chivas Regal s logem The Blend, které budou v prodeji exkluzivně v rámci workshopů. Každý zúčastněný získá také možnost stát se členem Chivas Regal Clubu nabízejícím speciální výhody a nabídky pro milovníky této skotské whisky.

Informace o termínech a vstupenky na jednotlivé workshopy, každý pro limitovaný počet 20 osob, jsou k dispozici na www.theblend.cz nebo na www.goout.net. Vstup na workshop je možné zakoupit rovněž jako dárek v podobě dárkového voucheru. Cena vstupenky je 800 Kč.

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
3589
2157