Víme, kde čepují královské pivo!

Jakéže královské? Nebojte se, neopíjíme vás rohlíkem, naléváme vám jen čistého „piva“. Královské pivo je to z Krušovic. Vaří se totiž už od dob králů, respektive císařů. Pivovar byl založen v roce 1581, zanedlouho poté se stal majetkem české koruny a tehdejší český král Rudolf II. si poručil dovážet krušovické pivo na Pražský hrad.

Pokud nevíte, kam zajít na jeden dobře ošetřený a zlatavý půllitr, vydejte se do restaurací Šalanda. Jsou provozovány pod záštitou Krušovického pivovaru, takže jejich královské pivo tady dostává tu nejlepší péči.

Navíc v každé Krušovické Šalandě pivo teče z majestátních osmikohoutových píp a z tanku. Na čepu denně najdete klasiky od Královský Originál 10 s pořádným řízem, excelentní Královský Ležák 12, Mušketýra 11 s příjemnou hořkostí po českém chmelu, až po oblíbený nefiltr a různé sezónní speciály. Všechny druhy jsou potom čepovány a podávány při osvěžujících osmi stupních. Máte už žízeň? Nedivíme se, my taky. Tak abychom vás nezdržovali moc dlouho, tady je konečně tip, jak získat královské pivo zdarma.

Krušovická Šalanda Pankrác

Stačí si stáhnout appku Šalanda do mobilu, vydat se do jedné z Šaland a zasoutěžit si v restauraci o voucher. Pobočky jsou převážně v Praze, ale dobré zprávy máme i pro mimopražské. Na jedno královské můžete zajít například i v Příbrami, v Rakovníku nebo v Lounech. Svoji nejbližší Šalandu najdete snadno, a to na webu www.restauracesalanda.cz/ a nebo v appce. Tam se mimo jiné můžete podívat také na aktuální polední nabídku jídel.

Až dorazíte, nezapomeňte se podívat kolem sebe, protože všechny restaurace mají promyšlený interiér. Dubové stoly a lavice odkazují na fortelnou práci při výrobě piva, bílé dlaždičky zase na prostory, kde pivo dozrává. Na stěnách si potom všimněte kreseb, které vysvětlují výrobu špičkového krušovického piva.

Tak na zdraví!

Foto: Krušovická Šalanda Pankrác
 

Komentáře