Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Filipínská gastronomie v SenSa Bistro

V Červnu jsme si pro vás v SenSa Bistro v Praze připravili měsíc Filipínské gastronomie kdy našim hostům během celého měsíce představíme každý týden čtyři nová jídla které mohou být párovány s autentickými nealko koktejly, to vše vám připraví naši Filipínští kolegové.

Přidáváme recept na Hovězí „pares“ což je jídlo, které kombinuje sladké, slané a aromatické chutě. Tradičně se podává s česnekovou rýží a vývarem. Jeho název pochází z výrazu „pares“, což znamená „pár“, protože jídlo se servíruje ve dvojici maso a rýže nebo maso a vývar.

SenSa Bistro v Praze připravili měsíc Filipínské gastronomie.

Ingredience:

Na maso:

500 g hovězího masa (nejlépe přední nebo hrudí)

1 malá cibule (nadrobno nakrájená)

4 stroužky česneku (nasekané)

3 cm zázvoru

6 lžíc sójové omáčky (nejlépe Datu Puti)

1 lžíce hnědého cukru

1 lžička kukuřičného škrobu (rozmíchaná v troše vody)

1/2 lžičky mletého pepře

1 hvězdička badyánu

500 ml hovězího vývaru nebo vody

Sůl podle chuti

Olej na vaření

Jarní cibulka (na ozdobu)

Postup:

V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli do měkka, přidáme nasekaný česnek se zázvorem a krátce zarestujeme vše dohromady, poté vložíme hovězí maso které jsme si předem nakrájely na stejně velké kostky a dále restujete do hněda. V této fázi přidejte sojovou omáčku a Hovězí vývar (pokud nemáme, můžeme použít stejné množství vody), badyán, cukr a pepř. Hrnec přiklopíme a vše pozvolna dusíme dokud maso nezměkne. Poté ochutnáme hotovou omáčku a pokud by se nám zdála hovězí chuť málo silná můžeme maso vyjmout a vývar ještě trochu zredukovat. V asijských zemích se na zvýraznění hovězí chuťi používá glutamát nazývaný dashida, jedná se o obdobu českého masoxu a jeho chuť jistě poznáte, lze jej zakoupit v asijských potřebách nebo třeba v Sapě nicméně já osobně mám radši přirozenou chuť masa.

Na konci lehce zatáhneme škrobem rozpuštěným ve vodě, vložíme maso zpět do omáčky a krátce necháme projít varem, dle potřeby dosolíme.

Podáváme s česnekovou rýží a zdobíme jarní cibulkou.

SenSa Bistro v Praze připravili měsíc Filipínské gastronomie.

Česneková rýže (SINANGAG)

V rýžovaru uvaříme 0,3 kg jasmínové rýže což odpovídá asi 5 porcím. Po uvaření rýže pročechráme a necháme ji takto vypařit, poté znovu přiklopíme. (Nejlepší je však rýže jeden den stará, lehce nafermentovaná a ne tak mokrá)

Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na drobné kousky nasekaný česnek a zvolna restujeme do zlatova (ne do hněda), poté přidáme rýži, vše promícháme aby se propojily chuťe osolíme a můžeme servírovat.

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
15457
20385