Věděli jste, že v Restaurantu Ungelt si také můžete objednat degustační menu s párování s francouzskými víny? Šéfkuchař Petr John zde vybral 8 svých nejoblíbenějších specialit, tak se můžete těšit na mimořádný zážitek.
Pro začátek ochutnáte tartar ze svatojakubských mušlí s tygří krevetou a zmrzlinou z uzené makrely, ke kterému doporučujeme burgundský Mersault Les Tillets.
Následuje velmi populární polévka Sauvignon blanc s trhanou karotkou a stročky, kterou hosté doslova milují. Nejlépe ji vychutnáte párovanou se skleničkou stejného Sauvignon blanc z Côtes de Gascogne, ze kterého polévku šéfkuchař také připravuje.
Třetím chodem jsou tradiční šneci po burgundsku, servírovaní na horké mořské soli, ke kterým se nejlépe hodí sklenička dobrého Chablis, například z Domaine de Chaude Ecuelle.
Následuje hlavní chod v podobě kačeřího prsa s kroketou z kachních stehen, hlívou královskou a černým česnekem. Pokrm je harmonicky párovaný s červeným vínem Corbiéres z Chateau la Bastide v Languedocu.
Druhým hlavním chodem je 72 hodin tažený vepřový bok a panenka z českého čuníka s hráškem a houbičkou z mrkve, ke kterému doporučíme Mas las Cabes rosé z vinařství Jean Gardies v oblasti Côtes du Roussillon.
Sladkou tečkou degustačního menu je vyhlášený dezert šéfkuchaře, chlazená polévka z bílé čokolády s karamelovou zmrzlinou se solí Fleur de Sel, ke které podáváme sklenku slavného dezertního vína z apelace Sauternes v Bordeaux.
Přejeme dobrou chuť