Chceme být výhradně česká restaurace

Hotel Holiday Inn Prague v současné době prochází rozsáhlou rekonstrukcí, která se bude týkat i restaurace baru. Změny se dotknou také hotelové kuchyně, kde dojde k obměně konceptu. Jak bude vypadat? O tom jsme si povídali se šéfkuchařem Janem Wiesnerem.

Holiday Inn

Jakou změnou projde restaurace?

Nejviditelnější bude změna vizuální, kdy chceme sjednotit design restaurace, hotelu i zahrady, kterou chceme více využívat. Je to originální prostor, ale bohužel nikoho při pohledu zvenčí nenapadne, že tady tato krásná zahrada vůbec je, což je škoda. V interiéru tedy bude dominovat zelená barva s důrazem na prvky zahrady a květin. Nový design získá i bistro a celý prostor otevřeme a propojíme.

I reklamu chceme zaměřit na to, aby se sem lidé nebáli vejít, i když v hotelu nebydlí. Budeme také používat český porcelán Benedikt, který má dlouhou historii a který bude vyrobený na míru speciálně pro náš hotel, tak, aby ladil s konceptem restaurace.

Holiday Inn

Projde změnou i kuchyně?

Ano. I když máme v nabídce česká jídla, naše kuchyně je mezinárodní. To chceme změnit a zaměřit se výhradně na českou kuchyni. Máme výhodu, že díky prosklené zahradě můžeme prostory využívat celoročně. V sezóně chceme na zahradě pořádat také večery s grilováním masa.

Holiday Inn

Jaké suroviny budete používat?

Chceme se držet výhradně českých surovin od lokálních dodavatelů, které nyní vybíráme. Víme už, že sýry budou z oblasti Tehovce od Říčan, maso z Kolína, drůbež budeme odebírat od dodavatele z Písku. Také ryby v naší nabídce budou výhradně české – zaměříme se na štiku a pstruha, které budeme dostávat z Dolních Chaber. Jsem zastáncem toho, že není dobré, aby zboží putovalo z druhého konce světa. Když máme kvalitní český jogurt, je zbytečné dovážet ho z Německa, i kdyby měl být o něco dražší. A to platí o většině surovin. I proto se snažíme hledat dodavatele z Prahy nebo z jejího okolí. A pokud to není možné, tak alespoň z Čech. Už nyní máme v snídaňové nabídce výhradně české mléčné výrobky z jižních Čech, Vysočiny nebo Opočna. Chceme preferovat také české vinaře. Každý ví, že je u nás dobré pivo, ale věříme, že i česká vína budou mít úspěch.

Holiday Inn

Pokud chcete využívat české suroviny, předpokládám, že budete muset počítat s určitou sezónností…

Budeme mít stálý jídelní lístek a k tomu sezónní nabídku ze surovin, jako je chřest, zvěřina nebo houby. Chceme se věnovat také nakládání a fermentování a už nyní zkoušíme využití některých netradičních surovin a receptů, například žlutou nebo červenou řepu, naložili jsme i mrkev nebo fenykl. Vyrábíme si i vlastní ochucené oleje, například z libečku, papriky, petrželky nebo dalších surovin. V zahradě si také pěstujeme bylinky a máme i vnitřní pěstírnu. Je to taková skříň, ve které pěstujeme třeba hrášek, hořčici, čočku nebo cokoliv nás napadne.

Holiday Inn

Máte vyhlášenou cukrárnu. Budete měnit i její koncept?

Máme velmi šikovné cukráře, cukrárnu rozhodně zachováme, ale budeme se více zaměřovat na české dezerty v modernějším pojetí. Také v tomto případě budeme používat české suroviny. Zachován zůstane i náš oblíbený e‑shop.

Holiday Inn

Změnou projde i nabídka baru…

Ano, i zde chceme posílit českou nabídku. Bude to český tapas bar neboli vinný bar. V nabídce budou kvalitní česká vína a české jídlo budeme podávat ve speciálních mističkách, které pro nás na zakázku vyrobí dodavatel porcelánu. A protože slovo tapas znamená „něco pod pokličkou“, budou i naše mističky zakryté. Plánujeme například kachní karbanátky, briošky s vepřovým masem, nakládaný sýr či hovězí jazyk. Dezerty dostupné na baru budou také české, například laskonky, větrníčky nebo štrúdl. Naším záměrem je, aby hosté strávili příjemný večer u nás v baru a neměli důvod chodit na jídlo či pití do města. Proto otevřeme tapas bar. Je to celosvětový pojem a jsme přesvědčeni, že to naše hosty osloví. Místo klasických barových židlí budeme mít pohodlná křesla, aby se hostům příjemně sedělo.

Holiday Inn

Počítáte i nadále s bistrem?

Ano, i s tím, že část hostů bude stále preferovat jídlo s sebou. Ponecháme také tematické take away balíčky, třeba vánoční a velikonoční. Nově se chystáme zavést na léto balíčky masa na domácí grilování. Lidé si u nás objednají balíček masa se salsou a omáčkou, vyzvednou a doma dají jen na gril, nemusejí nic připravovat.

Holiday Inn

Oblíbené jsou i tematické brunche…

Tematické brunche pořádáme jednou za měsíc a chceme je zachovat. Dnes máme asi 70 procent stálých hostů. Více než dvě třetiny hostů k nám tedy chodí opakovaně, a to nás nutí vymýšlet stále něco nového.

Nedělní brunch – z luhů a hájů – 29. 1. 2023

Přijďte ochutnat bohatý bufet plný zvěřinových a jiných lahůdek šéfkuchaře Jana Wiesnera a jeho týmu. Dále se můžete těšit na neomezenou konzumaci vybraných vín, piva a nealkoholických nápojů a na slosování o atraktivní ceny. Parkování a Wi-Fi zdarma. Rezervace stolu na tel.: (+420) 296 895 030 nebo e-mailu restaurant@holidayinn.cz. Více informací též na https://www.holidayinn.cz/.

Zdroj: Feel The Change – Magazín Kongresového centra Praha

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
18734
6696