Osvoboditel české gastronomie Zdeněk Pohlreich slaví. Co všechno tu změnil?

Zdeněk Pohlreich 10. dubna slaví narozeniny. | foto: Fokus Labe, Nezisková organizace

Píše se rok 2009 a na české obrazovky vtrhl postrach českého hororového pohostinství a zároveň největší spása pro naši gastronomii od doby Rettigové. Zdeněk Pohlreich dnes slaví 61. narozeniny, tak si připomeňme, jakou osvětu nám přinesl.
1/6

1. Konec nemožných podniků v Čechách (a na Moravě)

Díky Ano, šéfe! a dalším odnožím populárního pořadu se zredukoval počet restaurací, kolem kterých byste se báli projít, natož v nich konzumovat jídlo a pití. Bohužel i tak je na trhu stále dost restaurací, které připomínají zámek hrůzy.

Pohlreich byl zhroucený ještě před ochutnáním jídla.

2. Jídelní lístek už není telefonní seznam

Než se šéf Pohlreich objevil, nejeden čtenář jídelních lístků dřív usnul, než by se dobral konce, natož si vybral jídlo. Tento nešvar naštěstí Zdeněk dokázal alespoň částečně vymýtit a majitelům hospod vysvětlil, že 170 jídel na lístku není ukázka nadpřirozených schopností podniku, ale budí to podezření a nedůvěru.

1/6
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:04 středa 8. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 96
  • 24
  • 19
  • 13
  • 11
  • 10