Pondělí 25. října 2021, svátek má Beáta
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Volby
  • Speed
  • jít naiDNES.cz

    Malinové orgie v Šéfem za pár minut: Co Pohlreich ušetří, to Fabešová rozfofruje

    Oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (63) si v pořadu Šéfem za pár minut klade za cíl vařit za rozumný peníz a zužitkovat zbytky. Tah na branku a peněženku dost komplikuje angažmá sympatické cukrářky Ivety Fabešové. Ta si s rozpočtem hlavu vůbec neláme a co její kolega v potu tváře ušetří, ona bez mrknutí oka prošustruje.

    Zatímco Zdeněk Pohlreich vyčaruje z uzeného kolena hned dvě hlavní jídla, za něž by se nemuseli stydět ani v jeho restauraci, jeho kolegyně Iveta Fabešová v pořadu Šéfem za pár minut ze zbytků rozhodně nepeče.

    Známá cukrářka se v jednom z dílů zřejmě chtěla zavděčit partnerovi pořadu a dezert barevně sladila s kuchyňským robotem KitchenAid. Jen tak mimochodem, na ten by české hospodyňky musely obrátit hodně starých rohlíků a zvadlé zeleniny, aby na něj ušetřily, jeho cena začíná na 13 tisících korunách.

    Fabešová divákům připravila malinové tartaletky,a jak je jejím zvykem, recept v žádném případě neošidila. Otázkou je, co na něj říkali všichni ti, kdo chtěli při vaření a pečení ušetřit. Do Francií inspirovaného receptu padlo nejen dost mandlové mouky, kilo vyjde asi na 260 korun, ale i malin. 

    Těžko říct, jestli to nedomysleli dramaturgové pořadu, nebo kde se stala chyba, v každém případě připravovat v polovině listopadu dezert z půl kila malin, to je hodně bohatýrský nápad. Například v Makru vyjde vanička čerstvých plodů o 125 gramech na 50 korun a to je ještě velmi příznivá cena. Na tartaletky ale padnou minimálně čtyři vaničky malin, to pokud jimi budete chtít plnit a ještě zdobit v závěru.

    Není pochyb o tom, že tartaletky chutnaly báječně, tedy pokud je člověk nespálí nebo neošidí. 

    Když se Zdeněk Pohlreich následně vytasil s recepty se starším pečivem, divák možná čekal i dezert tomu odpovídající. Místo toho ale přišel průvan v peněžence. Nikdo neříká, že Fabešová měla dělat žemlovku alias nenáviděnou nebo milovanou zemlbábu. 

    I když proč ne, rehabilitovat jídlo zošklivené školní jídelnou, navíc v sezoně jablek, hrušek a švestek, je možná lepší nápad než čarovat z mandlí a malin. Navíc v době, kdy každý volá po sezonnosti a regionálních potravinách...

    Fotogalerie

    O čem sní tvůj e-mail?

    Šéfredaktor pro tebe každý čtvrtek vybere ty největší pecky a kauzy, které ti nesmí uniknout

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:28 pátek 12. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      49
    • Haha
      20
    • Super
      19
    • Cože
      19
    • Sladký
      17
    • Tvl
      15

    Syndrom Petra Pana. Proč někteří muži nikdy nedospějí a žijí jako paraziti

    Premium V každém chlapovi zůstává kousek kluka, ale musí to být právě jen ten kousek. Pokud muž nechce vyrůst a převzít...

    Čína má Evropu v hrsti, za pár týdnů dojde hořčík. Auto bez něj nevyrobíte

    Premium Vše nasvědčuje, že současná čipová krize v automobilovém průmyslu je jen zahřívacím kolem před tím, co se na Evropu...

    Váš syn bude žít jen pár týdnů. Zpověď matky zesnulého hokejisty Buchtely

    Premium Přežít své dítě. Pro každého rodiče ta nejhorší představa. Teprve dvacetiletý hokejista Ondřej Buchtela zemřel loni v...

    Komentáře

    Mohlo by vás zajímat

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Pondělí 25. října 2021, svátek má Beáta
    • schránka
    • Přihlásit Můj účet
    EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Černá kronika
  • Jen pro muže
  • Virál
  • Sport
  • Video
  • Telebrity
  • Tipy na dárky
  • jít naiDNES.cz