Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Malinové orgie v Šéfem za pár minut: Co Pohlreich ušetří, to Fabešová rozfofruje

    Oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (63) si v pořadu Šéfem za pár minut klade za cíl vařit za rozumný peníz a zužitkovat zbytky. Tah na branku a peněženku dost komplikuje angažmá sympatické cukrářky Ivety Fabešové. Ta si s rozpočtem hlavu vůbec neláme a co její kolega v potu tváře ušetří, ona bez mrknutí oka prošustruje.

    Zatímco Zdeněk Pohlreich vyčaruje z uzeného kolena hned dvě hlavní jídla, za něž by se nemuseli stydět ani v jeho restauraci, jeho kolegyně Iveta Fabešová v pořadu Šéfem za pár minut ze zbytků rozhodně nepeče.

    Známá cukrářka se v jednom z dílů zřejmě chtěla zavděčit partnerovi pořadu a dezert barevně sladila s kuchyňským robotem KitchenAid. Jen tak mimochodem, na ten by české hospodyňky musely obrátit hodně starých rohlíků a zvadlé zeleniny, aby na něj ušetřily, jeho cena začíná na 13 tisících korunách.

    Fabešová divákům připravila malinové tartaletky,a jak je jejím zvykem, recept v žádném případě neošidila. Otázkou je, co na něj říkali všichni ti, kdo chtěli při vaření a pečení ušetřit. Do Francií inspirovaného receptu padlo nejen dost mandlové mouky, kilo vyjde asi na 260 korun, ale i malin. 

    Těžko říct, jestli to nedomysleli dramaturgové pořadu, nebo kde se stala chyba, v každém případě připravovat v polovině listopadu dezert z půl kila malin, to je hodně bohatýrský nápad. Například v Makru vyjde vanička čerstvých plodů o 125 gramech na 50 korun a to je ještě velmi příznivá cena. Na tartaletky ale padnou minimálně čtyři vaničky malin, to pokud jimi budete chtít plnit a ještě zdobit v závěru.

    Není pochyb o tom, že tartaletky chutnaly báječně, tedy pokud je člověk nespálí nebo neošidí. 

    Když se Zdeněk Pohlreich následně vytasil s recepty se starším pečivem, divák možná čekal i dezert tomu odpovídající. Místo toho ale přišel průvan v peněžence. Nikdo neříká, že Fabešová měla dělat žemlovku alias nenáviděnou nebo milovanou zemlbábu. 

    I když proč ne, rehabilitovat jídlo zošklivené školní jídelnou, navíc v sezoně jablek, hrušek a švestek, je možná lepší nápad než čarovat z mandlí a malin. Navíc v době, kdy každý volá po sezonnosti a regionálních potravinách...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:28 pátek 12. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      49
    • Haha
      20
    • Super
      19
    • Cože
      19
    • Sladký
      17
    • Tvl
      15