Krabičky, vegan soté i fejkové Na nože: Peníze až na prvním místě, směje se Pohreich

Jen blbec nemění svoje názory. Zdeněk Pohlreich (65) by si toto motta mohl s klidným svědomím nechat vytetovat na paži nebo i na čelo. Za dobu, co se pohybuje v televizi, už pronesl tolik památných vět, které později vzaly za své, že kdyby se měly vytesat do kamene, padl by na ně nejeden kamenolom.

1. Vegani, kteří si hrají na segedín

Svého času vzbudil Zdeněk Pohlreich velký poprask tím, když v Ano, šéfe! sepsul všechny vegetariánské a veganské restaurace a bistra, které si „hrají“ na masové. Všechny ty à la segedíny, svíčkové, guláše a jim podobné nemohl ani cítit a dost okatě se jim všem vysmál.

Zářným důkazem budiž jeho angažmá v restauraci Plevel. To se psal rok 2015 a svět se tehdy podle šéfkuchaře začal řítit v p*del.

Zdeněk Pohlreich si veganský Plevel řádně vychutnal.

Krabičky jsou zlo

Pár let nato se Zdeněk Pohlreich rozpovídal na téma krabiček a rozvozu jídla. Prý jsou zhoubou pohostinství a cestou do pekel. Pak přišel covid-19 a šéfkuchař cestu do pekel nastoupil a s velkou pompou o ní mluvil nejen do médií, ale i na sociálních sítích.

„Naše přidaná hodnota je v tom, že se snažíme, aby to bylo uvařené co nejlépe. Nechci říct, že bychom to řezali, ale je rozdíl, jestli děláte pravou svíčkovou, nebo hovězí zadní,“ rozpovídal se tehdy pro Český rozhlas, když mluvil o tom, že nejsou krabičky jako krabičky a rozvoz jako rozvoz.

Krabičky jsou fuj, tvrdíval Zdeněk Pohlreich. A jak to celé dopadlo?

Veganské soté či boloňské špagety bez masa

Světe, div se, zákazníci Lidlu byli hodně překvapení, když jim skrze jejich oblíbený řetězec Pohlreich začal nabízet nejdříve trhané maso a další masné speciality, pěkně zatavené ve folii a zabalené v krabičce.

Netrvalo to dlouho a Zdeněk začal nabízet i veganské soté s rýží basmati nebo boloňské špagety bez masa. Tedy obdobné věci, kterým se před osmi lety vysmíval v restauraci Plevel. Že to není totéž? To není, protože to dělá Pohlreich. A to je dycky cool!

Peníze až na prvním místě, Zdeněk Pohlreich prodává fejkové maso v Lidlu.

Super jednoduše. Bez masa

Na bezmasé vlně se šéfkuchař svezl i na knižním poli. Ve své nové kuchařce, při jejímž psaní a focení nepadlo ani jedno zvíře, nabídl citronový chlebíček bez masa, wow, dokonce i skotská vejce bez flákoty, to jsme tedy zírali ještě víc!

Citronový koláč jde i bez masa, uvědomil si Zdeněk Pohlreich.

Ano, šéfe! vs. Souboj restaurací

Zajímavý veletoč se Zdeňkovi povedl i v televizi. Poté, co se zařekl, že Ano, šéfe! už je mrtvý formát, kterému dal všechno, se „nakýblil“ z Primy na Novu, a ejhle, už 8. března naservíruje Souboj restaurací, který bude úplně „jiný“. A kdo to nevidí, je prostě ignorant. Opět wow!

Pohlreich je zkrátka nejvíc! Co řekne, to za pár let buď celé popře, nebo přivede k dokonalosti. Ale platí spíše obojí zároveň. Když dva dělají totéž, není to totéž a už vůbec to není Pohlreich. Ten to dělá dycinky jinak a líp!

Jen blbec nemění své názory. Zdeněk Pohlreich je to zářným důkazem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 16. července 2023. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 35
  • 11
  • 9
  • 5
  • 5