„Zatím držím v ruce jen maketu, brzy se ale na trhu objeví moje nová kuchařka, která volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, tentokrát ale výhradně s recepty bez masa,“ prozradil před časem Zdeněk Pohlreich, který tím mnohé ze svých fanoušků dost zaskočil. On sám je si toho dobře vědom.
„Je to možná překvapivé, ale chtěl jsem nabídnout rozumnou alternativu bezmasých jídel, která budou běžného strávníka saturovat svou chutí, pestrostí a také sytostí. Myslím, že vlastně potěší i zaryté masožravce, kteří chtějí vybalancovat svůj jídelníček,“ nechal se slyšet.
„Kniha už dorazila do našeho e-shopového skladu, vypadá moc dobře, kuchařky jsem hned včera podepsal a náhodně do jedné vložil Golden Ticket se vstupenkou na můj kurz do Akademie Grosseto v Průhonicích,“ láká ke koupi šéfkuchař.
„Takže někdo z vás, vážených zákazníků, kteří jste knihu buď už zakoupili v předprodeji, nebo se ji chystáte pořídit, má možnost, že vstupenka bude právě v jeho objednávce. Je to hra a já se na výherce budu moc těšit,“ přitápí pod marketingovým kotlem Pohlreich.
Je zajímavé si připomenout jeho slova, jež v minulosti prohlásil na adresu některých kuchařek.
„Některé zdravé kuchařky, které jsou na trhu... Doufám, že to v životě nebudu muset jíst, takovéhle věci,“ řekl pro Český rozhlas Dvojka s trpkým úsměvem ve tváři Pohlreich.
„Zdravé jídlo je svým způsobem mýtus. Myslím si, že všechny zaručeně zdravé životní styly a recepty jsou spíše experimenty než něco, co by mělo nějakou oporu,“ pokračoval v kritice „fitness receptů“ známý kuchař.
„Nejdůležitější ze všeho je kontrolovat množství. Jestli mám chuť na svíčkovou, nechci mít místo třicetiprocentní smetany osmiprocentní, protože to prostě nechutná stejně. Nemusím mít také dvacet knedlíků a jíst to každý týden. Je to jen o té frekvenci a o objemu, který zkonzumujeme,“ vyjádřil svůj názor Pohlreich.
Fotogalerie |