My zrovna ne. S návodem na výhru přišel Lukáš Marek, kterého přítelkyně nutila dívat se na nejslavnější kuchařskou reality show.
Fotogalerie |
Při nedobrovolném sledování podivínských kuchařů, začal Lukáš přemýšlet, zda-li se dá sestavit ideální menu - tedy večeře s největší pravděpodobností výhry.
Sedl si k počítači a napsal jednoduchý script (program), kterým sbíral data ze všech odvysílaných epizod. Následně je roztřídil podle slovních kategorií a vyhodnotil nejúspěšnější pokrmy.
Tak například mu vyšlo, že nejčastěji vítězí kuřecí salát, hovězí vývar, kuře s bramborem nebo koláč - u kterého ovšem nevíme, jestli jablečný nebo meruňkový.
Smrt má jméno sufflé
Naopak klasickými propadáky jsou pancetta (italská slanina) a tradičně nudný salát s rajčátky. Kupodivu nezabírají české klasiky jako cibulová polévka, nebo marinovaná vepřová pečeně s bramborem. Vaše menu stoprocentně zabijete čokoládovým sufflé nebo banana splitem, o kterém si Češi myslí, že ho vymysleli ve Splitu. Soupeři taky nesnáší palačinky a medovník (kromě toho kupovaného).
Z toho jasně vyplývá, že chcete-li machrovat s mezinárodní kuchyní, nelezte do Prostřena!
Program umí vyhodnotit i soutěžící. Vaše šance rostou, pokud se jmenujete Lucie, někoho milujete, hrajete hokej nebo na něj alespoň koukáte. Oproti tomu typický soumar soutěže je ten, kdo žije sám nebo příliš často mluví o penězích. A pokud přiznáte, že jste rozvedení, tak už ani nemusíte zapínat sporák (36 z 38 nevyhrálo).
Takže až si dnes přepnete na Prostřeno, budete už mnohem chytřejší a snadno si tipnete vítěze. Anebo si můžete rovnou vyplnit přihlášku, změnit si jméno na Lucku a trénovat doma vývar.