Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kuře za 1500, maracuja, kaviár a šampus: Zdeňka Pohlreich vaří z „lidových“ surovin

    Své kulinářské umění v Prostřenu předvedla i Zdeňka Pohlreich. | foto: TV Prima/Prostřeno

    VIP Prostřeno, v němž se představí drahé polovičky známých šéfkuchařů a šéfkuchařky, vzbudilo velký ohlas. Jako první vařila Zdeňka Pohlreich (48), která hosty odzbrojila bezprostředností, dobrou náladou a skvělým jídlem. Kdyby si ho však doma chtěli připravit diváci, mnohé z nich by takové menu zruinovalo.

    Do Prostřena šla chovatelka koní a spolumajitelka ranče Zdeňka Pohlreich s cennými radami. Tou zásadní bylo nepodávat vlažné jídlo. Manželka známého šéfkuchaře vsadila na luxusní sváteční menu, kdy podávala kraba a taky nejlepší kuře na světě. Nechyběly ale ani suroviny jako zelený chřest, kaviár, litry smetany, maracujové pyré a na přípitek pravé šampaňské. 

    Nejlevnější položkou byly věci potřebné na jablka v županu. Ta si ve finále může dovolit každá rodina, což o pondělním VIP menu rozhodně nelze říci.

    Kolik stojí nejlepší kuře na světě, které pochází z Francie? Zájemci musí z peněženky vytáhnout zhruba 1500 korun za jedenapůlkilový kousek, který pořídíte třeba v řetězci Makro. Když k tomu přičtete litry smetany a další ingredience, jste v tom za „krásných“ 2000 korun, ne-li víc. 

    A to nepočítáme vhodné víno!

    Levně nevyjdou ani krabí koláčky, které milují například v Severní Americe. Tam ale krabi nejsou nedostatkovým zbožím jako v Česku. Tady plechovku kraba pořídíte od 150 korun za plechovku v závislosti na velikosti. Pro pět lidí ale se 150 gramy rozhodně nevystačíte, takže počítejte s tím, že za krabí maso dáte tak 500 korun.

    V této souvislosti se vyplatí myslet i na to, že bohemka není pravé šampaňské, jako se pilo ve VIP Prostřenu.

    Cenově náročnější byl i předkrm v podobě variace s uzeným lososem, kterého Zdeňka zdobila kaviárem. Ten nejlevnější pořídíte od stovky výše, pravý je však mnohem dražší. Velké rozdíly v ceně i kvalitě jsou pak u uzeného lososa.

    Kdo by si myslel, že si u zmrzliny finančně oddechne a uspoří aspoň tam, byl by na omylu. Maracujové pyré stojí přes 400 korun, pokud chcete mít sorbetu odpovídající množství.

    „Tohle jsou oblíbená jídla, která dělám docela často. Když kuře náhodou zbyde, druhý den se dohadujeme o to, kdo ho dojí. Vždycky je o něj velká bitka,“ vyprávěla hostům Zdeňka Pohlreich.

    A co slavnostního jíte vy? Koktejl z krabích tyčinek?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:42 středa 14. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      192
    • Super
      53
    • Haha
      53
    • Tvl
      38
    • Cože
      32
    • Sladký
      23