Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vrchní hranolkář Forejt: Polské hranolky z Mekáče jsou lepší, protože tam prší. A recept je tajný!

    Přemek Forejt odjel do Polska kontrolovat hranolky. | foto: Youtube/McDonald’s

    Přemek Forejt (35) se pochlubil prvním videem ze spolupráce s firmou McDonald’s. Kontrolor kvality se vypravil až do Polska, kde se jal zkoumat místní hranolky. A přišel se zjištěním, které jistě potěší každého Čecha. Polské hranolky jsou zkrátka „topovka“ vyrobená reálně z brambor a posolená skutečnou solí.

    Přemek Forejt vydal nové video ze svého „recenzního“ seriálu na restaurace McDonald’s. To nese název „Usmaží Mekáč na hranolkách?“ a všem fanouškům je jasné, že neusmaží, neboť má s řetězcem rychlého občerstvení zaplacenou spolupráci. I tady ale platí, že co slovo, to perla. Forejt například zkoumal, zda se hranolky vyrábí z brambor nebo jestli jsou solené.

    Hádejte.

    Protože je Forejt kuchař světový, s polskými sousedy se domlouval v angličtině. A zjistil nečekané. Jejich hranolky jsou skutečně z brambor. Přemek má navíc jasno v tom, že polské hranolky jsou rozhodně bezvadné.

    Nic takového nikdy neviděl.

    „Polsko je zemědělská velmoc, je tam spousta srážek a brambory potřebují hromadu vody, aby narostly do velikosti,“ vysvětluje zapáleně Forejt s tím, že v Polsku mají dokonce samozavlažování. Brambory tedy rozhodně neoschnou a hranolky z nich jsou skutečně vypečené.

    Nebo bychom měli říct spíše vysmažené?

    Český šéfkuchař se ale jal odpovídat i na ty nejpalčivější „hranolkové“ otázky od fanoušků. Například je zajímalo, zda se hranolky v Mekáči smaží na sádle.

    „Jsou dělané ve slunečnicovém a řepkovém oleji, palmový olej ani nic takového tam nedávají,“ má jasno Forejt.

    Do hranolků tedy nepřijdou žádné hnusy. Podle kuchařova zjištění se hranolky v řetězci s rychlým občerstvením solí normální solí, a ne třeba tou posypovou.

    I to by mohlo normálnímu konzumentovi třeba uniknout.

    Přemek Forejt zjišťoval recepturu hranolků.

    Přemek Forejt toho ale vlastně moc nezjistil, protože ho v Polsku upozornili i na to, že receptura hranolků je tajná. Vyzradit by se ji nevyplácelo, někdo by si pak mohl začít smažit hranolky tak chutné, jako je mají právě v McDonald’s.

    A tím tak naše exkurze končí.

    Forejt ji uzavřel výstižným: „Nic takového jsem nikdy neviděl.“

    Ani my ne.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 pátek 16. září 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      35
    • Trapas
      29
    • Super
      6
    • Tvl
      4
    • Cože
      3
    • Sladký
      1
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...