Pátek 1. července 2022, svátek má Jaroslava
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Speed
  • jít naiDNES.cz

    Vrchní hranolkář Forejt: Polské hranolky z Mekáče jsou lepší, protože tam prší. A recept je tajný!

    Přemek Forejt odjel do Polska kontrolovat hranolky. | foto: Youtube/McDonald’s

    Přemek Forejt (35) se pochlubil prvním videem ze spolupráce s firmou McDonald’s. Kontrolor kvality se vypravil až do Polska, kde se jal zkoumat místní hranolky. A přišel se zjištěním, které jistě potěší každého Čecha. Polské hranolky jsou zkrátka „topovka“ vyrobená reálně z brambor a posolená skutečnou solí.

    Přemek Forejt vydal nové video ze svého „recenzního“ seriálu na restaurace McDonald’s. To nese název „Usmaží Mekáč na hranolkách?“ a všem fanouškům je jasné, že neusmaží, neboť má s řetězcem rychlého občerstvení zaplacenou spolupráci. I tady ale platí, že co slovo, to perla. Forejt například zkoumal, zda se hranolky vyrábí z brambor nebo jestli jsou solené.

    Hádejte.

    Protože je Forejt kuchař světový, s polskými sousedy se domlouval v angličtině. A zjistil nečekané. Jejich hranolky jsou skutečně z brambor. Přemek má navíc jasno v tom, že polské hranolky jsou rozhodně bezvadné.

    Nic takového nikdy neviděl.

    „Polsko je zemědělská velmoc, je tam spousta srážek a brambory potřebují hromadu vody, aby narostly do velikosti,“ vysvětluje zapáleně Forejt s tím, že v Polsku mají dokonce samozavlažování. Brambory tedy rozhodně neoschnou a hranolky z nich jsou skutečně vypečené.

    Nebo bychom měli říct spíše vysmažené?

    Český šéfkuchař se ale jal odpovídat i na ty nejpalčivější „hranolkové“ otázky od fanoušků. Například je zajímalo, zda se hranolky v Mekáči smaží na sádle.

    „Jsou dělané ve slunečnicovém a řepkovém oleji, palmový olej ani nic takového tam nedávají,“ má jasno Forejt.

    Do hranolků tedy nepřijdou žádné hnusy. Podle kuchařova zjištění se hranolky v řetězci s rychlým občerstvením solí normální solí, a ne třeba tou posypovou.

    I to by mohlo normálnímu konzumentovi třeba uniknout.

    Přemek Forejt zjišťoval recepturu hranolků.

    Přemek Forejt toho ale vlastně moc nezjistil, protože ho v Polsku upozornili i na to, že receptura hranolků je tajná. Vyzradit by se ji nevyplácelo, někdo by si pak mohl začít smažit hranolky tak chutné, jako je mají právě v McDonald’s.

    A tím tak naše exkurze končí.

    Forejt ji uzavřel výstižným: „Nic takového jsem nikdy neviděl.“

    Ani my ne.

    Fotogalerie

    O čem sní tvůj e-mail?

    Šéfredaktor pro tebe každý čtvrtek vybere ty největší pecky a kauzy, které ti nesmí uniknout

    Proč dřív lidé vypadali na fotce starší. Rychleji se stárnulo, nebo je to klam?

    Premium Tak schválně, udělejte si čas a zalistujte rodinnými alby. Podívejte se na svoje rodiče, prarodiče, praprarodiče. A...

    Rozvod, má prohra. Voříšek o synech, bohu Nedvědovi i bláznivé dietě

    Premium Evropský titul, zlato se Spartou, reprezentační srazy v pověstném hotelu Praha i rady od idolu Pavla Nedvěda, ale taky...

    Cesta do Chorvatska 2022: Jak projet rozkopané Slovinsko a tankovat v Maďarsku

    Premium Dobrá zpráva pro dovolenkáře mířící autem na Jadran. Cesta byla letos hladká, na nejrychlejší trase přes Vídeň, Graz...

    Komentáře
    Vezmeme vás na titulní stranu
    Pátek 1. července 2022, svátek má Jaroslava
    • schránka
    • Přihlásit Můj účet
    EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Speed
  • jít naiDNES.cz