Asi končím, rezignoval jsem, slevám nevěřím! Pohlreich lamentuje a zve na menu za 250 korun

Není tomu dlouho, co Zdeněk Pohlreich (63) tvrdil, jak se mu hnusí slevové portály a nerad láká zákazníky na výhodné akce. Teď ale populární kuchař (už poněkolikáté) otočil a na sociální síti zve na extrémně výhodné menu ve své restauraci Café Imperial v centru Prahy. Zároveň dodává, že je současnou situací natolik znechucený, že zvažuje úplný konec v gastronomii, dokonce připouští návrat do televize.

„Není mi to blízké, nechci lákat zákazníky na slevy. Chci, aby k nám lidé stále chodili proto, že jsme úspěšní,“ řekl Zdeněk Pohlreich před pár měsíci moderátorovi pořadu Rozstřel, který se ho zeptal na názor na slevové portály.

„Nelíbí se mi, že nějaký zprostředkovatel vydělá stejně jako já. V tomhle jsem tvrdohlavý. Musí být jasné, co stojí dílo a co stojí doprava. Nelze ji schovávat do ceny jídla,“ dodal známý kuchař, jehož hotel Art Deco Imperial nedávno na Slevomatu zval lidi na jednu noc se snídaní pro dvě osoby pouze za 2455 korun.

Od té doby Pohlreich několikrát zopakoval, že slevovým portálům a akčním nabídkám nevěří. Teď evidentně zase otočil. 

Na svém Instagramu zve milovníky dobrého jídla do své restaurace na tříchodové akční menu. Pochopitelně se jedná o rozvoz jídla, protože vláda kvůli šíření koronaviru zavřela od středy všechna restaurační zařízení.

„Plotny a sporáky u nás jedou dál! Restaurace Café Imperial zůstává i nadále otevřená pro hosty hotelu. Proto jsme se rozhodli využít našich kuchařů a i pro vás ostatní navařit! Již od zítra budete mít možnost si po dobu nouzového stavu objednat a vyzvednout oběd za velmi příznivou cenu. Obědy objednávejte od pondělí do pátku,“ píše Pohlreich na sociální síti.

Plotny a sporáky u nás jedou dál! Restaurace Café Imperial zůstává i nadále otevřená pro hosty hotelu @artdecoimperial ! Proto jsme se rozhodli využít našich kuchařů a i pro vás ostatní navařit! Již od zítra budete mít možnost si po dobu nouzového stavu objednat a vyzvednout oběd za velmi příznivou cenu. Obědy objednávejte od pondělí do pátku ☎️246011440 nebo na www.pohlreich-rozvoz.cz. #pohlreichzdenek #sefuvlunchbox #takeaway #jidlossebou @artdecoimperial @cafeimperial_praha @nextdoor_praha @divinis

13. října 2020 v 19:35, příspěvek archivován: 14. října 2020 v 11:39

Speciální menu kuchař pojmenoval „Šéfův lunch box“. Polévka, hlavní jídlo a dezert od Pohlreicha nyní stojí 249 korun. Za takové peníze byste si jinak v jeho restauraci jen stěží objednali jeden pokrm.

Během první koronavirové vlny Pohlreich i s několika dalšími českými kuchaři vařil pro pražské hasiče, policisty a záchranáře. Založil transparentní účet, kam začali posílat peníze jak sponzoři, které Pohlreich sehnal, tak běžní občané.

„Dobré jídlo má vliv na morálku týmu nebo mužstva. Už na vojně nám říkali, že je důležité, co kdo a jak jí. Navštívil jsem před časem hasičskou jednotku v Kolíně a uvědomil jsem si, že tady je hromada lidí, kteří dělají práci, kterou vůbec nevnímáme, že ji někdo dělá. A kdyby ji náhodou přestali dělat, je to strašný malér. Ti lidé, když jsou najedení, mají lepší náladu. Je to pro ně příjemnější, je to moje představa, jak by mohla fungovat má občanská angažovanost,“ řekl tehdy Expresu Pohlreich.

Návrat do televize a konec v gastronomii?

Přísná opatření vlády rozčílila mnoho českých podnikatelů v gastronomii. Právě Pohlreich v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV přiznal, že je současnou situací natolik znechucený, že zvažuje úplný konec.

„Nejde vyloučit, že skončím, kdo by nebyl naštvaný. Jestli jsme si mysleli, že na jaře to bylo tvrdý, teď to bude doopravdy hustý, na situaci v tomto státě jsem rezignoval, snažím se zachránit svůj byznys, na slevy nevěřím,“ řekl Pohlreich, který se teď snaží svůj podnik zachránit právě akčním menu.

Když skončí v gastronomii, má Pohlreich očividně už v hlavě náhradní plán na obživu. Chce se brzy zase vrátit na televizní obrazovky.

„Doufám, že se brzy všichni vrátíme k něčemu normálnímu. V televizi máme rozpracované nějaké projekty, snad se k tomu na podzim vrátíme. I když třeba pořad 24 hodin do pekla a zpět, který je hodně nákladný, tam letos na další natáčení určitě můžeme zapomenout. Což je škoda, bavilo mě to. Myslel jsem, že letošek bude klidnější. V restauračním podnikání i v televizní práci,“ řekl v Rozstřelu kuchař.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:59 čtvrtek 11. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 84
  • 47
  • 33
  • 28
  • 27
  • 25