Sobota 6. června 2020, svátek má Norbert
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • jít naiDNES.cz

    Jak bageta vypekla Pavlínku z MasterChefa: Otestovali jsme ji!

    „Ta bageta mi nepůjde přes práh,“ jako bych slyšel tisíce hejtrů na sociálních sítích, když mě napadlo, že bych mohl vyzkoušet tolik nenáviděnou bagetu „od Pavlínky“ z MasterChefa, kterou Bageterie Boulevard vyrábí podle jejího receptu. Vždycky jsem šel proti proudu a na věci si dělal vlastní názor, proto jsem se rozhodl, že ji musím ochutnat. A musím říct, že chuť bagety perfektně vystihuje Pavlínku. Nejdříve jí nemůžete přijít na chuť, když se ale podíváte „pod slupku“, zamilujete si ji!

    Není snad na světě kuchař, který by nechtěl, aby jeho jídlo lidem chutnalo. Jinak na tom určitě není ani Pavlínka, díky níž letošní ročník MasterChefa dostal zcela jiné grády. Zatímco v jiných letech diváci soutěžící kritizovali za jejich výtvory, Pavlína se stala doslova terčem kyberšikany kvůli tomu, jak na diváky působí skrz televizní obrazovky.

    Odpor proti Pavlínce v posledních týdnech mezi diváky MasterChefa bobtnal a sílil, nenávistná atmosféra ale vygradovala ve chvíli, kdy se teprve pětadvacetiletá dívka měla těšit z obdivu všech, protože se jí povedlo porazit své soupeře a stala se vítězem výzvy, jež zaručovala, že se v oblíbené bageterii budou prodávat bagety, které budou inspirované jejím receptem.

    Předtočený díl, v němž Pavlínka plakala radostí a svěřila se, že se jí splnil sen, ještě ani neskončil a majitelé známé bageterie už nestíhali číst nenávistné komentáře na sociálních sítích, kde jim tisíce lidí vyhrožovaly, že na ně kvůli Pavlínce navždy zanevřou. Nejmírnější z hejtrů psali, že bagetu nikdy neochutnají.

    Jelikož jsem šel vždycky proti proudu a dost mě také zajímalo, jak bude tolik nenáviděná bageta, která je inspirovaná receptem od Pavlínky, chutnat, rozhodl jsem se, že ji musím ochutnat.

    A musím říct, že jsem nelitoval.

    Pokud si odmyslíte, že pokrm není na první pohled tak vábný jako na reklamním plakátu, což je pro fastfoody typické a nikoho to v roce 2020 nemůže překvapit, chuťově předčí vaše očekávání.

    Po prvním kousnutí sice chvíli přemýšlíte, jestli vám chutná, nebo ne, když už ale jíte páté sousto, dojde vám, že kombinace chutí do sebe perfektně pasuje. Na můj vkus tam bylo sice moc cibule, přesto jsem ji všechnu snědl.

    Takže buď můžete být ovce a bezmyšlenkovitě hejtovat něco, co jste ani neochutnali, protože je to aktuálně trendy a jít s davem je vždy snadnější než vybočovat, nebo začnete používat vlastní rozum a dáte nebohé bagetě, která je inspirovaná výtvorem dívky, která se provinila jenom tím, že si chce splnit sen a vyhrát MasterChefa, šanci.

    Nutno dodat, že i přes veškeré hejty je o bagetu zájem, což nám potvrdila i obsluha výdejního okýnka. Bageta „od Pavlínky“ je totiž tak svá, že si své zákazníky najde i přes tisíce nelichotivých komentářů.

    A v některých případech, jako byl ten můj, právě díky nim.

    Fotogalerie

    Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

    Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

    Xaver: Klobouk dolů před Klausem. V ČRo zůstávám, spory s ČT házím do jímky

    Premium Ve středu ho poslanci zvolili do Rady České televize. Přesto, že spolu s ním byli zvoleni i Hana Lipovská a Pavel...

    Prezidentova nemoc. Neuropatie je tichá epidemie moderní doby, říká lékař

    Premium Brnění nohou, mravenčení, vrávoravá chůze, zakopávání a pády, ale i krutá bolest chodidel. To je hrubý výčet příznaků...

    Komentáře

    Mohlo by vás zajímat

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Sobota 6. června 2020, svátek má Norbert
    • schránka
    • Přihlásit Můj účet
    EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • jít naiDNES.cz