Z luxusní restaurace k hranolkům z Mekáče: Je Forejt zaprodanec, nebo vizionář?

Oblíbený šéfkuchař a porotce show MasterChef Česko Přemek Forejt se spojil se sítí restaurací rychlého občerstvení! Pomyslná funkce „kontrolora kvality“ má zahrnovat i návštěvy u dodavatelů a testování kvality používaných surovin. Co bude s jeho restaurací Entrée, která si zakládá na exkluzivitě a požitku z decentních porcí jídla?

I když je Přemek Forejt mistrem ve svém oboru, netají se ani tím, že si rád zajde na jídlo do McDonald’s, slabost má prý především pro hranolky. Těch si teď může dopřávat, co hrdlo ráčí, kdoví, jestli si v rámci tříleté spolupráce neznelíbí.

Veřejnost zná šéfkuchaře zná hlavně coby porotce televizní soutěže MasterChef Česko. Své vybrané chutě a bohaté kulinářské zkušenosti zúročuje v olomoucké restauraci Entrée, kde působí jako šéfkuchař a která se zaměřuje na fine dining. Nyní rozšiřuje pole působnosti. A to dost překvapivým směrem.

Přemek Forejt ve své restauraci Entrée

„Mám je strašně rád, ale už nějakou dobou mi vrtalo hlavou, jak to, že všude vypadají a chutnají stejně, a to už řadu let. A tak jsem Mekáč na Instagramu trochu popíchl,“ nechal se slyšet.

Polemiku zveřejnil ve svých Stories na Instagramu, kde společnost označil. A její reakce na sebe nenechala dlouho čekat. 

Nejdříve se Forejt zaměří na hranolky...

„Přemkovo pošťouchnutí nás překvapilo a zároveň pobavilo. Říkali jsme si, jak jej přesvědčit, že naše brambory jsou opravdu jen z brambor? Došli jsme k jedinému možnému závěru: vše mu osobně vysvětlit a ukázat. Kolem našeho jídla panuje hodně mýtů a jsme rádi, že téma otevřela zrovna takováto osobnost české gastronomie,“ nechala se slyšet ředitelka PR a komunikace McDonald’s ČR a SK Jitka Pajurková. 

„Jsem hrozně zvědavý. Těším se, že vše uvidím na vlastní oči, budu mluvit s dodavateli, odborníky i zaměstnanci z restaurací. McDonald‘s je pojem a mě samotného zajímá, jak má nastavené a propracované procesy, z čeho své jídlo, jehož i já sám jsem fanoušek, připravuje, navíc v tak extrémním tempu,“ těší se Forejt, který se evidentně nebojí odlivu hostů ze své olomoucké restaurace.

Češi mají americký řetězec pořád za tak trochu „luxusní“.

Někteří z nich se nechali slyšet, že si z Entrée sice odnesli hluboký vizuální zážitek, hlad ve finále zaháněli v supermarketu nebo nedaleké provozovně rychlého občerstvení...

Nehledě na to, že v Česku i po letech, co americký řetězec  zdomácněl, Mekáč pořád v očích mnohých platí za něco „výjimečného“. Rodiče tam vodí děti na oběd za odměnu, slibují jim hračky a hravé menu a vůbec má tento fastfood stále punc něčeho extra. Občas do něj samozřejmě zajdou i české hvězdy. Potkat tam můžete třeba Tamaru Klusovou.

Třeba se sázka na Forejta bohatě vyplatí oběma stranám...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:13 sobota 18. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 7
  • 6
  • 5
  • 5
  • 2