Z dřevorubce je pan kuchař: Oliver kývl na nabídku Přemka Forejta, teď vaří v Entrée!

Skončil těsně před branami finále a nesl to hodně těžce. Dvaadvacetiletý Oliver Pape byl v kulinářské soutěži MasterChef horkým favoritem, ve středu se s ní ale musel loučit. Jeho odchod však doprovázel i dojemný okamžik, kdy Oliver dostal od porotce Přemka Forejta nabídku na angažmá v jeho vyhlášené olomoucké restauraci Entrée. Ačkoliv na místě nebyl schopen slova, nakonec na nabídku kývl!

Ještě nedávno býval dřevorubcem, teď už řádí v kuchyni vyhlášené olomoucké restaurace. Oliver Pape, teprve dvaadvacetiletý účastník divácky populární soutěže MasterChef, sice na vítězství sahal marně, nakonec si ale přece jen splnil sen.

Jeho středeční vypadnutí před branami finále způsobilo mezi diváky poprask, spousta z nich si podle ostrých diskuzí na facebookových stránkách soutěže myslí, že místo něj měla vypadnout poslední díly kritizovaná Lea. I samotného Olivera konec v MasterChefovi hodně vykolejil a nakonec se neubránil slzám.

Dojemná a zároveň pikantní situace nastala těsně předtím, než měl odevzdat zástěru. Porotce Přemek Forejt totiž Oliverovi nabídl, aby šel pracovat do jeho restaurace Entrée. Jenže on se nezmohl na slovo.

„Byl jsem pod tlakem emocí. Kdybych v tu chvíli chtěl něco říct, tak se tam rozbulím jak malá holka. Jsem spíš rád, že jsem to takhle ustál a že jsem vůbec dokázal říct pár slov soutěžícím na balkoně,“ řekl bezprostředně po vyřazení televizi Nova.

Se soutěží MasterChef se Oliver musel rozloučit.

Jenže všem bylo jasné, že jde o nabídku, která se jen tak neodmítá. Už vůbec ne v případě amatérského kuchaře, který by se gastronomii rád věnoval. A tak si nakonec Oliver s Přemkem plácl. A protože jsou díly soutěže předtočené, čtyři měsíce už pod jeho vedením pracuje.

„On je skvělý. Necítím se s ním tak, že on by byl nějaký šéf, který by vyloženě svoje kluky cepoval. Je k nám stejně rovný. Je happy, komunikativní, zajímá se i o osobní věci, ptá se, jak se máme, a všechno tvoříme dohromady,“ rozplývá se Oliver.

A vynachválit si nemůže ani zkušenosti, které už v Entrée nasbíral.

„Za tu dobu, co tam jsem, jsem udělal neskutečný posun. Tolik informací a tolik surovin, ten tým lidí a systém, jakým to tam funguje, to je neskutečný,“ pochvaluje si.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:56 pátek 20. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 128
  • 19
  • 17
  • 17
  • 15
  • 13