jít naiDNES.cz

Tatarák s koňakem nebo srílanské kari: Karel Gott si z kuchyní vybírá to nejlepší

Karel Gott miluje asijskou kuchyni, tatarák, ale i vídeňský řízek z telecího nebo maďarský guláš. | foto: Profimedia.cz

Když na to přijde, není Karel Gott (79) příliš vybíravý strávník. Neznamená to ale, že by snědl vše, co mu přinesou na stůl. Potrpí si na kvalitní jídlo, je však otevřený všem národním kuchyním. Ocení vídeňský řízek, maďarský guláš, svíčkovou na smetaně i asijské delikatesy jako srílanské kari nebo japonské sushi.

Zejména v posledních letech si Karel Gott oblíbil asijskou kuchyni, kterou poznal na svých cestách po světě, pochutnával si na ní například na Srí Lance, kde si zamiloval místní kari. Sushi nebo sashimi si však pravidelně dopřává i v Česku.

„Otázku na oblíbené jídlo nemám moc rád. Jsou dny, kdy má člověk chuť na něco obyčejného, jindy si pochutná třeba na sashimi. Je to různé,“ nechal se slyšet oblíbený zpěvák, který je sám výborným kuchařem.

Doma na Bertramce v posledních letech vaří jeho manželka Ivana. „Děláme samozřejmě tradiční jídla, ale také jsme si oblíbili asijskou kuchyni,“ řekl nám Karel s tím, že je řadu specialit naučila jejich filipínská hospodyně.

Majstrštykem Gottové je například maďarský guláš podle tajného rodinného receptu. O Gottovi je známo, že miluje pikantní jídla. Vyhýbá se jim jedině v případech, kdy mu to doporučí lékaři.

Šéfkuchař restaurace Baron Radim Parwa pro magazín Aha! TV před časem prozradil, že Karel Gott miluje také ryby. Nejraději má pražmu, kterou si dává třeba s grilovanou zeleninou.

Manželé Gottovi jsou milovníci tataráku. Zatímco Ivanka preferuje ten z lososa, Mistr si potrpí na poctivou hovězí svíčkovou. Jeho oblíbený recept obsahuje koňak, jako přílohu miluje topinky, ale ve společnosti si na ně rozhodně nedává česnek!

Ze sladkých jídel a dezertů si Mistr oblíbil například salcburské noky nebo Sachrův dort.

Fotogalerie

Komentáře

Mohlo by vás zajímat