Nový knižní počin Jak si uvařit vesMÍR je podle Kamu nejen kuchařka, naopak. Receptů obsahuje na to, jaká je to bichle, docela pomálu. Má sice skoro 600 stránek, přitom obsahuje „jen“ 75 receptů, které ale nejsou opatřeny žádnými fotografiemi, což už ze začátku zamrzí.
Fešné, barevné a vymakané fotky jídla ke Kamu vždycky tak nějak patřily. Ona sama popisuje svoje nejnovější dílko jako interaktivní hru pro dospělé, při níž postupně zapojíte všechny smysly.
Celá „kuchařka života“ se věnuje převážně seberozvoji a tomu, jak ho Kamu vnímá. V knížce cituje autory, kteří jí změnili pohled na život, bohatě odkazuje například na Margit Slimákovou, Paola Coelha nebo knihu Čtyři dohody. Píše o meditaci, spaní, pohybu i otužování.
První kapitola je takovou autobiografií, další kapitoly už sestávají z jednotlivých duchovních stupínků poznání, které mají čtenáře dovést k lepšímu já.
Protože není sama koučkou, svoje informace čerpá z jiných zdrojů. Ty v knize uvádí, cituje a hovoří o svých zkušenostech s nimi. Ke spolupráci na knize si přizvala i dva mladé vědce, Kryštofa Jarmara a Vojtu Hlaváčka. První věcí, která na knize zaujme a snad ji zčásti i prodá, je grafická úprava a celkové vizuální provedení.