„Už jako malá holka jsem často stávala s mamkou u kuchyňské linky a vařila s ní. Zapojovala mě a já se od ní dost naučila. Vždycky jsem se těšila na Velikonoce a Vánoce, až budeme zase zadělávat těsta a péct,“ svěřila se Kamila Nývltová ve své nové knize, kterou pokřtily její dobré kamarádky Martina Pártlová a Leona Machálková.
V době pandemie, kdy stejně jako řada dalších umělců nemohla vystupovat a zpívat, se v její hlavě zrodil nápad. „Řekla jsem si, co kdybych letos pekla cukroví na objednávku já,“ prozradila zpěvačka, která se rozhodla pokračovat v rodinné tradici, kdy do Prahy vozila i 50 kilogramů cukroví, které pekla její babička z Podkrkonoší.
„Zkusím své výrobky nabídnout a uvidím, třeba se někdo ozve,“ řekla si Kamila, které se objednávky jenom hrnuly.
„V té době mi dost pomohli kolegové z branže, kteří mi dělali reklamu na Instagramu. V nabídce jsem měla osm druhů klasiky, kromě mě se do pečení zapojila celá rodina, včetně mého přítele i tet,“ doplnila s tím, že se jí ten rok sešly objednávky na 206 kilogramů cukroví.
První rok zkusila, jestli bude po sladkostech poptávka, a rok nato už měla dvakrát více objednávek. Není divu, že za poslední roky zvládla se svou rodinou vyrobit neskutečných půl tuny cukroví!
„Vánoční cukroví toho roku odstartovalo moji éru pekařky, protože jsem zjistila, jak moc mě to baví. Milovala jsem ten pocit, když mi druzí psali, jak jim chutná a jak si další rok určitě objednají zase,“ nechala se slyšet Kamila.
„Já upeču tak maximálně bábovku nebo štrúdl, to zvládnu, jinak si ale nejsem moc jistá, co se moučníků a dezertů týče, mnohem raději vařím. Ale Kamila, to je jiná, jde jí to skvěle, což za ta léta, co se známe, mohu potvrdit,“ pochvalovala si kmotra její nové kuchařky Na plech s Kamilou Leona Machálková.
Fotogalerie |