Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nový tapas bar kuchařky Kamu má jméno po houbičkách. Vypadá spíše jako párty klub

    I když se ráda vyznává z lásky k Česku a s oblibou vypočítává, co jí v Karibiku chybí, jako místo k životu si Kamila Kamu Rundusová (32) vybrala Kostariku. Nedávno tam otevřela další restauraci. Po zmrzlinárně přišel na řadu tapas bar, který však zatím prezentuje spíše jako rozjetý párty klub. Tomu odpovídá i jméno podniku. Mycelium odkazuje spíše k halucinogenním houbičkám, které kuchařka a influencerka tolik vychvaluje.

    „Pracovali jsme na tom dva roky a teď se to konečně povedlo. Je to neuvěřitelný pocit,“ pochlubila se Kamu na sociálních sítích. Zároveň oznámila, že budou v tapas baru pořádat vánoční i novoroční večeři, během níž se budou podávat ty nejlepší lahůdky.

    Pokud vám na Kostarice vyhládne, vězte, že vás podobná krmě vyjde na sedmdesát dolarů, v přepočtu téměř 1600 korun. Servírovat se budou speciality z celé Asie, například thajské kari nebo korejské kimči. Chybět nebudou ani dobroty z Karibiku, třeba z Jamajky.

    Při pohledu na rozjuchané momentky a videa z nového podniku člověka překvapí, že v něm servírují jídlo, které si nezadá s luxusními restauracemi. Vypadá spíše jako párty klub pro movité turisty, kteří se chtějí bavit a na nějaký ten dolar nehledí. Místní v něm možná budou pracovat, ale rozhodně ne jíst. Tedy pokud nepůjde o šťastlivce s nadprůměrnými příjmy.

    Kostarika je sice na poměry střední Ameriky relativně bohatá země, i tak činila průměrná měsíční mzda v roce 2022 zhruba 780 dolarů, tedy asi 18 tisíc korun.

    Kamu si splnila další sen, otevřela si na Kostarice restauraci.

    Většina místních tak Kamilin tapas bar navštíví asi jen těžko. Pokud ano, bude muset na návštěvu hodně dlouho šetřit. Jídlo je na Kostarice v poměru k platům obecně docela drahé, a to ani nemusíte jít do drahé restaurace. To však kuchařku moc netrápí, stačí jí, že pro ni místní pracují a pomohli jí první i druhý podnik vybudovat.

    Bez jejich pomoci by Kamu byla nahraná, těžko si představit, že by to zvládla jen s Robim, zvláště když oba mají tolik aktivit.

    Na čem si tedy majitelé dali záležet, je interiér, na němž nešetřili. Má budit ale dojem „ledabyle“ zařízeného místa, které sází na temné kouty, jež občas prozáří neonové nápisy, a taky atmosféru místa, kde párty nikdy nekončí.

    Kamila Kamu Rundusová je zpátky na Kostarice.

    Název Mycelium, tedy podhoubí, který si Kamu vypůjčila od nadšených houbařů, odkazuje hned k několika věcem. V první řadě ke spleti vláken, influencerka s oblibou tvrdí, že vše je propojené a všichni jsme prostoupení vesmírem.

    Možná i k psychoaktivním látkám, jež některé z hub obsahují a v Karibiku se těší docela velké oblibě. I přesto Kostaričané rozhodně nepatří mezi nadšené sběrače hub jako Češi. Nechceme jim křivdit, ale většina z nich by u významu názvu restaurace asi docela tápala.

    I to ve finále svědčí o tom, že Kamu cílí spíše na mezinárodní klientelu, která „ví“, a hlavně má peníze.

    Bude zajímavé sledovat, jak se Myceliu bude dařit a co tu bude Rundusová servírovat za parády. Stejně tak fanoušci baží i po tom, jak se tapas baru na Kostarice povede a jestli něco podobného nechce jejich oblíbenkyně otevřít i v Česku.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:31 pátek 28. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      10
    • Tvl
      10
    • Super
      9
    • Cože
      6
    • Haha
      4
    • Sladký
      4