„Napsal mi František, že si pochutnal na toastech pro gamery a jestli bych neměl recept pro filmové nadšence,“ začal své video Jiří Babica, který na prosby svých fanoušků často dá a jde jim na ruku, v tomto případě tedy spíše na zub.
„Z brambůrek už je vám špatně? My si ale uděláme něco zdravého, a to chipsy z cukety. Tu nastrouháme na tenké plátky. Těstíčko je z minerálky, hladké mouky, pár kostek ledu, protože pak se to na cuketu líp nabalí. Obalenou cuketu dáváme do rozpáleného oleje,“ radí známý kuchař, který smažené plátky cukety (lehce osolené) doporučuje s okurkovým dipem.
„Vezmeme jednu okurku, tu umyjeme, nastrouháme i se slupkou a trochu vymačkáme. V Řecku to dávají do plátna a vysoušejí, tak uvidíte, já to dělat nebudu. Dáme do mísy, kápneme vinný ocet, dáme sůl, pepř, přidáme čerstvý kopřík a půl litru řeckého jogurtu,“ pokračuje v „předfilmové“ krasojízdě Babica.
„Někdo dává i česnek, někdo ne. Já ho dávat nebudu, ale na závěr přidám trochu olivového oleje,“ radí.
„Pustíte si film, televizi nebo můj kanál, naberete... Je s tím trošku práce, ale vyplatí se. Františku, ty to zvládneš,“ vzkazuje jednomu ze svých fandů.
Faktem je, že na Babicovy poměry jde o nezvykle zdravý a vyvážený recept, i když bez hrnce oleje na smažení se to neobešlo ani tentokrát. Že by šel Jirka pár měsíců před životním jubileem do sebe?
Fotogalerie |