Oblíbený televizní šéfkuchař Sapík končí. Komu předá milionový byznys?

18. května
Známý televizní šéfkuchař Jaroslav Sapík (69) už nemá síly na to vést svůj milionový byznys. Třicet let zasvětil gastronomii a vybudoval vyhledávanou restauraci s vyhlášenou českou kuchyní. Těsně před 70. narozeninami se rozhodl pro rázný krok. Kdo nakonec zdědí „rozjetou“ hospodu?

Šéfkuchař Jaroslav Sapík patří mezi špičku ve svém oboru. Zaměřuje se především na českou kuchyni, ve které si vydobyl skvělé jméno, do jeho restaurace do Klokočné kus za Prahou jezdí i celebrity.

Třeba skladatel Karel Vágner u něj slavil 80. narozeniny ve velkém stylu. Nedávno se u něj zase na zabijačce konalo setkání herců karlínského divadla z připravovaného muzikálu Slunce, seno, jahody. 

Tam Expresu prozradil, že už na svůj byznys tolik nestačí, je unavený, chodí o berli a rád by svoje know-how předal dál.

„Letošní léto to dáme se svým synem dohromady, už jsme na to připraveni. Pomalinku se na to chystáme a doufám, že se to ujme. Myslím si, že to řemeslo dělá v některých věcech lépe než já. Byla by to moje chyba, kdyby byl horší. Zdatný na to je taky,“ říká Sapík.

Jaroslav Sapík předává svůj byznys synovi.

Nebojí se, že svým ústupem z restaurace přijde o zákazníky? Přece on je známá tvář z televize, která táhne lidi.

„Syn má svou restauraci, která mu šlape, a má klientelu, která chodí k němu i ke mně. Chodí k nám snad všechny generace. Je to sorta lidí, se kterou se musí pracovat,“ dodal pyšně šéfkuchař.

Šéfkuchař již chodí o holi a cítí se slabý.

Sice nechce z restaurace úplně odejít, chce ještě na nějaké věci dohlížet, protože by se v důchodu nudil, ale většinu kompetencí v srpnu na své  70. narozeniny předá dál.

Fotogalerie

Ohodnoťte článek
Komentáře