Šéfkuchař Jaroslav Sapík patří mezi špičku ve svém oboru. Zaměřuje se především na českou kuchyni, ve které si vydobyl skvělé jméno, do jeho restaurace do Klokočné kus za Prahou jezdí i celebrity.
Třeba skladatel Karel Vágner u něj slavil 80. narozeniny ve velkém stylu. Nedávno se u něj zase na zabijačce konalo setkání herců karlínského divadla z připravovaného muzikálu Slunce, seno, jahody.
Tam Expresu prozradil, že už na svůj byznys tolik nestačí, je unavený, chodí o berli a rád by svoje know-how předal dál.
„Letošní léto to dáme se svým synem dohromady, už jsme na to připraveni. Pomalinku se na to chystáme a doufám, že se to ujme. Myslím si, že to řemeslo dělá v některých věcech lépe než já. Byla by to moje chyba, kdyby byl horší. Zdatný na to je taky,“ říká Sapík.
Nebojí se, že svým ústupem z restaurace přijde o zákazníky? Přece on je známá tvář z televize, která táhne lidi.
„Syn má svou restauraci, která mu šlape, a má klientelu, která chodí k němu i ke mně. Chodí k nám snad všechny generace. Je to sorta lidí, se kterou se musí pracovat,“ dodal pyšně šéfkuchař.
Sice nechce z restaurace úplně odejít, chce ještě na nějaké věci dohlížet, protože by se v důchodu nudil, ale většinu kompetencí v srpnu na své 70. narozeniny předá dál.
Fotogalerie |