„Tradiční recepty v moderním pojetí, které připravuje parta skvělých lidí. Tohle všechno najdeš v restauraci U Matěje. Chceš si rozšířit své kuchařské zkušenosti a pracovat pod vedením skvělého šéfa Jana Punčocháře? Tak neváhej a dej nám o sobě vědět,“ láká inzerát, který má do restaurace porotce soutěže MasterChef přilákat nové posily.
Pracuje se krátký a dlouhý týden, od 9 do 22 hodin, samozřejmostí pak je 20 dní dovolené, personální jídlo zdarma i sleva na konzumaci mimo směnu.
Úspěšní uchazeči si pak mohou přijít na 30 až 40 tisíc korun měsíčně.
„V Ladově kraji v malebné vesničce Klokočná se nachází vyhlášený rodinný podnik U Sapíků, který právě hledá pomocníky do kuchyně. Podnik vede Jaroslav Sapík, kuchař, který vařil na Pražském hradě za Václava Havla a hostil takové návštěvy, jako byl prezident USA George H. W. Bush nebo britská královna Alžběta II.,“ stojí v inzerátu, která láká nové tváře do restaurace v Klokočné u Mnichovic.
Pracuje se od středy do neděle, zástupci restaurace nabízejí flexibilní plánování směn, příspěvek na pracovní oblečení, jídlo zdarma i čtyři týdny dovolené a příspěvek na ubytování.
Odměnou za odvedenou práci bude 28 až 35 tisíc korun českých.
V obou případech jsou zkušenosti z branže výhodou, ne však nutnou podmínkou.
To jen dokazuje fakt, že lidí se na pracovním trhu zoufale nedostává a firmy chtě nechtě musejí slevovat ze svých nároků, případně si vychovat svoje hvězdy a talenty a riskovat, že poté pláchnou ke konkurenci či si otevřou svůj podnik.
Fotogalerie |