Čtvrtek 28. května 2020, svátek má Vilém
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • jít naiDNES.cz

    Hledáte práci? Posily do svých podniků shánějí i kuchařské hvězdy Punčochář a Sapík

    Nedostatek zaměstnanců v Česku dolehl i na restaurace známých televizních kuchařů Jana Punčocháře a Jaroslava Sapíka. | foto: Koláž Expres.cz

    Nízkou nezaměstnanost a nedostatek pracovních sil pociťují nejen továrny a montovny, ale i sektor služeb, třeba pohostinství. Najít spolehlivé a šikovné síly do kuchyně mají problém i podniky slavných šéfkuchařů. Volná místa nabízejí v restauraci U Matěje Jana Punčocháře z MasterChefa a v restauraci U Sapíků v Klokočné. Tu vede známý šéfkuchař Jaroslav Sapík, který svého času vařil na Pražském hradě.

    „Tradiční recepty v moderním pojetí, které připravuje parta skvělých lidí. Tohle všechno najdeš v restauraci U Matěje. Chceš si rozšířit své kuchařské zkušenosti a pracovat pod vedením skvělého šéfa Jana Punčocháře? Tak neváhej a dej nám o sobě vědět,“ láká inzerát, který má do restaurace porotce soutěže MasterChef přilákat nové posily.

    Pracuje se krátký a dlouhý týden, od 9 do 22 hodin, samozřejmostí pak je 20 dní dovolené, personální jídlo zdarma i sleva na konzumaci mimo směnu.

    Úspěšní uchazeči si pak mohou přijít na 30 až 40 tisíc korun měsíčně.

    „V Ladově kraji v malebné vesničce Klokočná se nachází vyhlášený rodinný podnik U Sapíků, který právě hledá pomocníky do kuchyně. Podnik vede Jaroslav Sapík, kuchař, který vařil na Pražském hradě za Václava Havla a hostil takové návštěvy, jako byl prezident USA George H. W. Bush nebo britská královna Alžběta II.,“ stojí v inzerátu, která láká nové tváře do restaurace v Klokočné u Mnichovic.

    Pracuje se od středy do neděle, zástupci restaurace nabízejí flexibilní plánování směn, příspěvek na pracovní oblečení, jídlo zdarma i čtyři týdny dovolené a příspěvek na ubytování.

    Odměnou za odvedenou práci bude 28 až 35 tisíc korun českých.

    Šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace U Matěje shání posily do kuchyně.

    Šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace U Matěje shání posily do kuchyně.

    V obou případech jsou zkušenosti z branže výhodou, ne však nutnou podmínkou. 

    To jen dokazuje fakt, že lidí se na pracovním trhu zoufale nedostává a firmy chtě nechtě musejí slevovat ze svých nároků, případně si vychovat svoje hvězdy a talenty a riskovat, že poté pláchnou ke konkurenci či si otevřou svůj podnik.

    Fotogalerie

    Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

    Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

    Svoboda na dvou kolech Čechy láká. Porovnali jsme nejpopulárnější skútry

    Premium Skútr, to znamená hlavně svobodu pohybu namísto stání v kolonách. V porovnání s automobilem nabízí levnější a...

    Mám už celé krize dost, hyperbola strachu je šílená, říká šéfkuchař Pohlreich

    Premium Když vidíte sedět Zdeňka Pohlreicha v úplně prázdné restauraci Next Door v centru Prahy, kde jste si dřív bez rezervace...

    Komentáře
    Vezmeme vás na titulní stranu
    Čtvrtek 28. května 2020, svátek má Vilém
    • schránka
    • Přihlásit Můj účet
    EXPRES

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • jít naiDNES.cz