Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hledáte práci? Posily do svých podniků shánějí i kuchařské hvězdy Punčochář a Sapík

    Nedostatek zaměstnanců v Česku dolehl i na restaurace známých televizních kuchařů Jana Punčocháře a Jaroslava Sapíka. | foto: Koláž Expres.cz

    Nízkou nezaměstnanost a nedostatek pracovních sil pociťují nejen továrny a montovny, ale i sektor služeb, třeba pohostinství. Najít spolehlivé a šikovné síly do kuchyně mají problém i podniky slavných šéfkuchařů. Volná místa nabízejí v restauraci U Matěje Jana Punčocháře z MasterChefa a v restauraci U Sapíků v Klokočné. Tu vede známý šéfkuchař Jaroslav Sapík, který svého času vařil na Pražském hradě.

    „Tradiční recepty v moderním pojetí, které připravuje parta skvělých lidí. Tohle všechno najdeš v restauraci U Matěje. Chceš si rozšířit své kuchařské zkušenosti a pracovat pod vedením skvělého šéfa Jana Punčocháře? Tak neváhej a dej nám o sobě vědět,“ láká inzerát, který má do restaurace porotce soutěže MasterChef přilákat nové posily.

    Pracuje se krátký a dlouhý týden, od 9 do 22 hodin, samozřejmostí pak je 20 dní dovolené, personální jídlo zdarma i sleva na konzumaci mimo směnu.

    Úspěšní uchazeči si pak mohou přijít na 30 až 40 tisíc korun měsíčně.

    „V Ladově kraji v malebné vesničce Klokočná se nachází vyhlášený rodinný podnik U Sapíků, který právě hledá pomocníky do kuchyně. Podnik vede Jaroslav Sapík, kuchař, který vařil na Pražském hradě za Václava Havla a hostil takové návštěvy, jako byl prezident USA George H. W. Bush nebo britská královna Alžběta II.,“ stojí v inzerátu, která láká nové tváře do restaurace v Klokočné u Mnichovic.

    Pracuje se od středy do neděle, zástupci restaurace nabízejí flexibilní plánování směn, příspěvek na pracovní oblečení, jídlo zdarma i čtyři týdny dovolené a příspěvek na ubytování.

    Odměnou za odvedenou práci bude 28 až 35 tisíc korun českých.

    Šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace U Matěje shání posily do kuchyně.

    V obou případech jsou zkušenosti z branže výhodou, ne však nutnou podmínkou. 

    To jen dokazuje fakt, že lidí se na pracovním trhu zoufale nedostává a firmy chtě nechtě musejí slevovat ze svých nároků, případně si vychovat svoje hvězdy a talenty a riskovat, že poté pláchnou ke konkurenci či si otevřou svůj podnik.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:40 středa 10. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      32
    • Super
      30
    • Cože
      29
    • Trapas
      28
    • Sladký
      28
    • Tvl
      27
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...