Jan Punčochář, jeden z nejpopulárnějších šéfkuchařů Česka, se na Festivalu chutí podělil o svůj příběh. K vaření se dostal už v dětství, věnuje se mu od svých šesti let. „Můj zlom přišel už asi v šesti letech. Od té doby vařím neustále,“ řekl Expresu v rozhovoru Punčochář.
Talent pro kuchařské umění zřejmě zdědil i jeho třináctiletý syn Matěj. „Stejně jako já, i on už zvládne v kuchyni skoro všechno, co se dá dělat, od rajské až po steaky,“ dodal šéfkuchař s úsměvem.
Když přišla řeč na jeho oblíbenou gastronomickou destinaci, odpověď byla jasná. „Já miluji Španělsko. Zrovna příští týden odjíždím na Kanárské ostrovy, takže Španělsko je pro mě top země na gastronomii,“ prozradil. Punčochář se netají tím, že jeho kuchyně čerpá inspiraci právě z této oblasti, známé pro svoje pestré chutě a kvalitní suroviny.
Za posledních dvacet let si šéfkuchař prošel i výraznou fyzickou změnou. „Od svých třiadvaceti let jsem udělal takový progres, že jsem shodil tak čtyřicet dva, čtyřicet tři kilo,“ svěřil se.
Jeho příběh je inspirací nejen pro milovníky vaření, ale i pro ty, kdo touží po lepším životním stylu. Jan Punčochář zůstává nejen špičkou české gastronomie, ale také příkladem člověka, který si jde za svými cíli, ať už v kuchyni, nebo v osobním životě.
Svým přístupem k jídlu i životu ukazuje, že se vášeň a disciplína mohou dokonale doplňovat. Více informací z rozhovoru se dozvíte ve videu.
Fotogalerie |