Po lukulských hodech, které v dýdžejském speciálu pořadu Prostřeno předvedli ostatní soutěžící, se v pátek k plotně postavila Lucie Dvořáková alias DJ Lucca. V mnohém se inspirovala Jamiem Oliverem a ostudu si neuřízla. Udělala tomu ale promo, jako kdyby vařila pro anglickou královnu.
Jídla pro menu si vybrala proto, že je v nich hodně zeleniny, hlavní chod je ryba a dezert je podle ní výživný a zdravý. Hodně se prý nechává inspirovat britským kuchařem Jamiem Oliverem.
DJ Lucca chtěla ukázat, že salát není jen natrhané listí, ale také spousta práce. K dobru je třeba přičíst, že vařila sama a manžel Michal Dvořák jí nepomáhal. Hostům naservírovala salát z pečené mrkve a avokáda s pomerančovocitronovým dresinkem, brokolicovou polévku a jako hlavní chod rybu se špenátem a sýrem feta. Dezertem pak byly muffiny z bezlepkové mouky.
Více než na přípravu jídel se Lucie soustředila na vzhled, před začátkem vaření přijela stylistka, aby to dýdžejce u plotny i u stolu slušelo. Týden vaření pojala spíše jako fashion week, ani jeden den nepodcenila outfit ani výběr kabelky.
Salát byl podle známé dýdžejky nebývale pracný, zato brokolicová polévka se vařila s přidáním bujonu.
„Je to recept Jamieho Olivera,“ řekla hostitelka, která od britského kuchaře „opisovala“ hned několikrát.
„Nesehnala jsem mořského ďasa, tak jsem zvolila halibuta, což je podobné,“ vysvětlila divákům DJ Lucca, která měla paradoxně v den, kdy vařila, nejlepší náladu a působila docela uvolněně a sympaticky. Hostům rybí záměnu neprozradila, i tak sklidila velké ovace a nakonec byla ráda, že se mořský ďas nekonal.
„Musím se pochválit, protože v kuchyni netrávím každý den. Dala bych si devítku,“ nechala se slyšet s tím, že musí vařit častěji.
Fotogalerie |