Za vše může salmonela. Pražská firma Shin poslala do oběhu 1,5 tuny „nakaženého“ drůbežího masa.
Maso šlo do čtyř restaurací. Mezi „ohrožené“ patří například tři restaurace z hlavního města: Ngo Thang (Praha 3), Wok Food (Praha 5) a Huang Sen (Praha 3). Špatné maso hlásili také v nejmenované plzeňské vietnamské restauraci. Zřejmě se všechno maso už snědlo.
„Pokud by některé stravovací zařízení přesto mělo k dispozici výrobek v mrazicím zařízení, je třeba vrátit jej zpět dodavateli,“ sdělil mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček pro ČTK.
„Jak ukázalo šetření případu, provozovatel si nechal provést vyšetření přijatého drůbežího polotovaru. V jednom z pěti odebraných vzorků byla zjištěna přítomnost salmonel. V mezidobí však, patrně kvůli selhání lidského faktoru, došlo k distribuci celé zásilky do provozoven veřejného stravování,“ uvedl pro ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček
Provozovateli potravinářského podniku, co měl ve skladu infikované zmrazené kuřecí maso, hrozí až 50milionová pokuta.
Fotogalerie |