Nepochybujeme, že jste chytří a vzdělaní a i když jste možná ještě nikdy nejedli kraba, určitě víte, jak se tato lahůdka připravuje.
Tedy jaká je ta nejlepší možnost.
Fotogalerie |
Zapomeňte na korýše zamražené někde v pytlích, krab chutná nejlépe tak, když mu přivodíte ten nejhorší možný osud - tedy hodíte ho ještě živého do vroucí vody.
Ano, je to strašné, proto se tahle mňamka nedoporučuje útlocitným lidem a patří mezi jídla, která se tzv. „jí se zavřenýma očima“.
Jeden korejský obchod v londýnské čtvrti New Malden ale už překročil i tu únosnou poslední hranici, co se smutného krabího osudu týče.
Nabízejí tam totiž kraby na vaření zatavené v igelitové folii a se svázanými klepety. Bohužel stále živé. A to už je moc i na ty, co pokrytecky před tak hroznou smrtí odvracejí hlavu, aby si pak pošmákli na krabí nožičce.
Na obchod se snáší hromy a blesky nejen od ochránců zvířat, ale už i od samotných nakupujících, kterým chování korejských majitelů přijde přehnané a dosti nehumánní.
Jenže Korejci - to je jiné kafe. Ti jsou zvyklí pojídat i syrové žáby, tak jim nějaký svázaný krab v igelitu mnoho vrásek nedělá. Naopak Britům vzkázali, že jsou moc upištění a dělají z komára velblouda.
Pardon, z kraba skandál.