Kam se poděl ten lesk a luxus? Špindl už není to, co býval!

Bylo to místo, kde byl každý, kdo něco znamená. Všichni tam chtěli strávit Nový rok a vypadat u toho, co nejlíp. Říkalo se mu český Aspen. Teď si ve Špidlerově Mlýně přijdete jako na zájezdu pro puberťáky a za obyčejný oběd zaplatíte naprostý nesmysl!

Ještě minulý rok znamenal Špindlerův Mlýn místo, kde se schází celebrity a všichni významní boháči, aby předvedli nejhezčí lyžařskou výbavu, pořádně se opili v Silver Rock Café nebo bydleli v nejdražším a nejluxusnějším hotelu Savoy. Zkrátka, kdo nebyl ve Špindlu jakoby nežil!

Fotogalerie

Jenže tato doba je už dávno tatam. Pokud tak přemýšlíte, kam na hory na příštího Silvestra a chcete být mezi lidmi co něco znamenají, Špindlerův Mlýn se nabízí jako jedna z posledních možností. Už to totiž není, co bývalo!

Tak zaprvé musíte být velmi mladý člověk, protože boháče vystřídala partička dětí, které se opijí po jednom drinku.

Mimo to se také velmi zhoršila kvalita služeb. Většina číšníků, barmanů a hostesek je nepříjemná. K pozdravu a objednávce vám navíc naservíruje otrávený obličej a klidně i nejednu nadávku.

Kluby

Mistry v nepříjemnosti jsou v klubu Nová Dolská, kde se schází právě věkové kategorie hostů od čtrnácti do třiceti. Hostesky u vchodu vás místo pozdravu zpraží, barmanky a barmani do vás klidně vrazí a hosté vás polijí pitím. Cena drinků je sice v rámci mezí, vstupy jsou ale nekřesťansky drahé.

Pokud vyrazíte na Nový rok právě do Dolské, dáte pětikilo za to, že se nedostanete k baru, nebudete si mít kam sednout a bude do vás neustále někdo vrážet. V šatnách vám naopak hodí bundu na zem, v horším případě vám jí ztratí nebo si jí budete muset najít sami.

Vyšší věková kategorie naopak zamíří do Silver Rock Café, kde jsou sice moc milí, ale po jejich drinku se neopijete, ani kdybyste jich vypili deset. Barmani totiž nalévají opravdu pod míru. Zato v šatně nenastává žádný problém, stejně tak jako u stolu. V Silveru si totiž oproti Dolské opravdu sednete.

Na nikoho významného tam už rozhodně ale nenarazíte!

Ubytování

Zatímco v letech minulých byl Špindl plný k prasknutí, nyní si ubytování najdete i v den Silvestra. Což je sice fajn, ale přináší to mnoho nevýhod.

Jako je například cena. Jelikož polovina penzionů nemá hosty, majitelé jsou nuceni zvednout ceny, aby alespoň něco vydělali.

Za ošklivý pokoj tak zaplatíte to, co před lety za zcela normální.

Jídlo

Ceny se zvedly i v restauracích. V jedné z nejznámějších - České restauraci - si dáte klasiku na kocovinu, smažák a hranolky, za dvěstěpadesát. Což je opravdu zatraceně moc.

Vývar v Belmonte vás naopak vyjde na sedmdesát a guláš ve Špindlerově boudě na stošedesát. A to není zrovna také nejlevnější.

Město, které tak dřív něco znamenalo, a na které nedali dopustit například Andrea Verešová nebo Leoš Mareš, se tak během pár let proměnilo lusknutím prstu. A je nasnadě se ptát, jestli se mu lesk a zář, jež se pyšnil před lety, vůbec někdy vrátí.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:57 neděle 1. května 2016. Anketa je uzavřena.

  • 376
  • 164
  • 84
  • 79
  • 79
  • 50